Vroeger stond er eigenlijk bij ons thuis bijna nooit een Hollandse maaltijd op tafel. Mijn moeder maakte onder andere de lekkerste Mediterrane gerechten, vooral pasta’s waren favoriet en mijn vader was meer van de Aziatische en voornamelijk de Thaise keuken. Lekker intens, pittig en nooit saai. De afgelopen jaren ben ik de Nederlandse keuken veel meer gaan waarderen, dit komt door mijn schoonouders die écht de ouderwetse recepten maken zoals huzaren, rundvlees salades, maar ook stamppot recepten zoals deze andijviestamppot. Ik heb het recept in een fris jasje gestoken zoals Oos eigenaar van Kesbeke dat aan mij gevraagd heeft. Dit jaar ga ik vooral aan de slag met de allerlekkerste Hollandse recepten, waar hun tafelzuur onmisbaar bij is. Daarom mocht andijvie ook niet ontbreken!
Dit krokante andijviestamppot met gehaktbaal en tafelzuur is een makkelijk te maken recept met een fijne smaakbalans en heerlijke structuren. Het leuke van dit recept is dat mijn drie favoriete producten van Kesbeke er perfect bij passen. Zie hieronder het krokante andijviestamppot recept met gehaktbal en tafelzuur.
Â
Ben je opzoek naar nog meer lekkere recepten met Kesbeke’s tafelzuren en piccalilly, zoals deze andijvie stamppot? Bekijk dan eens deze lekkere recepten hierondeer!
Mis je nog een recept? Laat het vooral in een reactie hieronder weten. Dit jaar focus ik mij met Kesbeke vooral op de Nederlandse keuken, maar wellicht is jouw favoriete gerecht ook een must.
3 reacties
Omgggg! Krokante stampot? Las en zag ik het goed? ja hoor! Wat lijkt mij dit lekker. Nog nooit gezien, maar ik ben enthousiast. Ik ga het eens maken! Dank je wel voor het delen.
Stampot , echt een Hollands gerecht. Ik at het vaak bij opa en oma.
Deze moet ik maken, andijviestamppot is favoriet bij de jongens thuis!