Een feestelijk Kip Biryani recept gemaakt met de geurige jasmijnrijst en munt. Lekker met malse kip, frisse komkommer dip en zuur van rode ui.
Deze keuken zit vol smaak, geur en kleur. Ze koken met veel verse en lekkere ingrediënten, kruiden en specerijen. Biryani wordt meestal gemaakt bij speciale gelegenheden zoals tijdens het feest Divali, dat een rij lichtjes betekent. Tijdens dit feest vieren de Hindoes het feest van het licht. Mijn recept is een snelle variant van biryani. Ik heb het gerecht op smaak gebracht met Herbamare Kruidenzout. Zie hieronder mijn Kip Briyani met Jasmijnrijst, frisse yoghurt komkommer dip en zuur!
Biryani is een typisch Indiaas rijstgerecht dat in ghee (geclarifieerde boter) gebakken wordt en vervolgens met water, kruiden en specerijen wordt gegaard. Voor dit recept heb ik ervoor gekozen om naar de toko te gaan en een kruidenmix te halen. Natuurlijk is het ook lekker om het zelf te maken, maar dit is zeker geen must.
Benieuwd wat er allemaal in zit? De bekende Indiase biryani kruidenmix/currypasta bestaat uit:
Het is herfstseizoen is alweer in volle gang en deze rijstgerechten zijn ideaal en hartverwarmend om in deze tijd te maken. Heb je zin in een vegetarische variant van dit Kip Briyani recept? Dan kan ik je zeker de (vegan) Briyani met krokante tofu en jasmijnrijst aanraden!
Nog meer rijstgerecht inspiratie nodig? Maak dan bijvoorbeeld eens:
Eén reactie
Mooi recept. Gezond denk ik?