Als een van je beste vriendinnen half Trinidees is, ben ik dus zo goed als opgegroeid bent met dit waanzinnige recept. Dan wordt het dus hoog tijd om dit recept ook met jullie te delen! Jerk Chicken is een Caribisch gerecht dat vele recepten kent. De basis is het zelfde en dat is dat het gemarineerde barbecue kip is met zoete, pittige en hartige tonen. Het is gegarandeerd een smaakbommetje en deze keer heb ik lichte en donkere sojasaus gebruikt als basis voor de Jerk Chicken marinade.Ā
Bij de naam alleen al ga ik elke keer weer watertanden, dit BBQ kip recept is niet alleen uitgesproken, de smaak en structuren ook. Ik kreeg laatst de uitleg waarin de Trinidese en Jamaicaanse keuken van elkaar verschillen. In Jamaica houden ze vooral van ‘droge’ gerechten en in Trinidad willen ze het liefste alles met veel saus. Dit recept is dan ook een mix van deze twee keukens. Ā Ik serveer er graag mango salade en kokosrijst bij, maar er zijn meer combinaties mogelijk.Ā
Tip: meet de kerntemperataur van de kip met een Thermapen, zodat je zeker weet dat het vlees gaar en supermals is.Ā
Zo af en toe kan ik enorm genieten van een lekker kip recept. Kip en fris-zuurtje van bijvoorbeeld citroen of limoen gaan erg goed samen en dat laat ik je graag met een paar voorbeelden zien.Ā
Ā
Ben je op zoek naar nog meer kip recepten inspiratie,Ā zoals deze Jerk Chicken?
Maak dan bijvoorbeeld eens:
2 reacties
Recept kan ik zeker aanraden.
Recept ziet er goed uit. Binnenkort eens maken op de kamado in onze tuin.