Jerk chicken marinade (optioneel kan je ook kiezen voor kant en klare marinade)
2stlimoensap & rasp
2ellichte & donkere sojasausLee Kum Kee
1el piment korrels
1elkorianderzaad of poeder
1tlverse of gedroogde tijmfijngehakt
1tlzwarte peper
2stverse knoflooktenen fijngehakt
1elkaneel
1tlcayennepeper
1tlbruine basterdsuiker
1stgroene peper of habanero (hoeveelheid naar smaak)in dunne ringen en verwijder de zaadjes
Instructions
Rasp de limoenen en pers 1 limoen uit en doe dit in een bak samen met de rest van de Jerk Chicken marinade ingrediƫnten. Roer de even en doe dan de kippen vleugels en poten erbij. Zorg ervoor dat je ook de marinade goed onder de kippenhuid verdeeld. Dek de gemarineerde kip af en laat minimaal 2 uur marineren (het lekkerste is een hele nacht).
Kook de rijst gaar en roer na het afgieten de kokosmelk er doorheen. Laat iets afkoelen. Spoel de zwarte bonen af en roer door de rijst.
Snijd de mango eerst in dunne plakken en dan in kleine blokjes. Meng met een fijngesnipperd sjalotje, verse koriander en sap van 1 limoen.
Jerk chicken
Verwarm de barbecue (of de oven) naar een middelhoge stand. Leg de kip op de barbecue en grill ongeveer 20 minuten. Zorg ervoor dat de kip door de marinade niet te veel verkleurd.
Belangrijk is dat je de kerntemperatuur van de kip meet. Doe dit bijvoorbeeld met een Thermapen. Als de kerntemperatuur ongeveer 60-65 graden is kan je de barbecue of oven verhogen en krijgt de kip een lekkere krokante huid. Smeer naar gewenst nog wat van de marinade met een kwastje over de kip. Let wel op dat de verkleuring niet te snel gaat. Controleer voor serveren of de kip uiteindelijk een kerntemperatuur heeft van 70 graden.
Serveer de Jerk chicken op een grote schaal en de kokosrijst met bonen en de mangosalade ernaast. Eetsmakellijk!