Gepofte aardappel met gamba’s, cajun & citroenroom

Gepofte aardappel met gamba’s, cajun & citroenroom

Dit is toch wel een nieuw favoriet recept! Gepofte aardappel op de Big Green Egg is echt een cadeautje voor je smaakpapillen. Eigenlijk is het een mega simpel recept. Maar door de geuren, smaken en structuren wordt het al heel snel een verrassend lekker gerecht. Voor dit recept heb ik de biologische Menopper aardappeltjes gebruikt. Wat zijn die toch heerlijk! Je kan het ook zonder BBQ maken en de aardappels in de oven poffen.

Gepofte aardappel met gamba’s 

De rook smaak in deze gepofte aardappel is erg lekker. Als je daarbij deze roze gamba’s even marineert met cajun kruiden. Dit is een mix van paprikapoeder, knoflook, ui, cayennepeper en zwarte peper. Soms zit er ook rozemarijn, tijm of oregano doorheen. De frisse van de zure room maakt het gerecht helemaal af. Lekker met wat citroenzesde en verse bieslook. Als je er een salade bij serveert heb je gelijk een hoofdgerecht!

MENOPPER AARDAPPELS

Ik heb deze patatas bravas gemaakt met mijn nieuwe favoriete biologische Menopper aardappel van Nederlandse grond. Een ideale mix tussen bildstar en roseval aardappeltjes! Online te bestellen of haal ze bij de aardappelspecialist op de markt (donderdags in Houten). 

Ga jij ook met dit recept aan de slag? Laat dan een reactie/review achter.  

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
Gepofte aardappel met cajun gamba's & citroenroom
Gepofte aardappel met gamba's

Gepofte aardappel met cajun gamba's & citroenroom

Gang Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken BBQ, Frans
Trefwoord aardappel recepten, barbecue recepten, BBQ recepten, duurzame vis, gezonde gerechten, grillen, grillen of bbq, vis recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • Handrasp
  • Oven + zilverfolie
  • Anti aanbak pan
  • EGG, (afsluitbare) BBQ of oven
INGREDIËNTEN
  • 2 Menopper aardappels
  • 100 ml zure room of crème fraîche
  • 4 grote roze/rode gamba’s (msc keurmerk) *visboer/online of groothandel
  • verse bieslook
  • 1 biologische citroen
  • zout & peper
  • 1 eetlepel cajun kruiden
BEREIDING
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Kies 2 Menopper aardappels van gelijke grootte. Was de Menopper aardappels met stromend water af en verwijder het zand. Wikkel ze goed in zilverfolie en druk even aan, zodat ze helemaal afgedekt zijn. Pof de aardappels in ongeveer 35 minuten (afhankelijk van de grootte) gaar.
  • Meng 1 tl citroensap met de cajunkruiden en marineer de gamba’s hiermee. Als de aardappels bijna gaar zijn kan je de gamba’s 1 minuut (hoog vuur) aan beiden kanten bakken.
  • Meng de zure room of crème fraiîche met fijngehakte bieslook en citroenzeste (rasp) van ½ citroen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Pak twee borden en snijd de gepofte aardappels half open en doe hier de zure room in en leg daarop de gebakken gamba’. Verdeel als laatste nog wat verse bieslook en citroencress over het gerecht.
  • Smakelijk!

Aardappel RECEPTEN MET CITROEN

Ben jij net als ik helemaal weg van aardappel gerechten zoals deze gepofte aardappel met gamba? En op zoek naar nog meer lekkere aardappel recepten? Kijk dan eens op onderstaande pagina’s:

Gepofte aardappel met cajun gamba's & citroenroom
Gepofte aardappels met gamba's, cajun & citroen

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept