Op nationale krokettendag mag een zelfgemaakt kroketje niet ontbreken. Wat dacht je van Hollandse – Aziatische garnalen kroket met lente-ui, zeekraal, koriander en een vleugje citroen.. Loopt het water al in de mond?
De oestersaus heb ik gebruikt om de garnalen roux (vulling) op smaak mee te brengen. Een druppeltje oestersaus zorgt voor een magisch ‘umami’ effect in dit recept!
Wat is er lekkerder dan een zelfgemaakte Hollandse garnalen kroket? Krokant van de buitenkant, romig en zacht van de binnenkant met een fris en ziltig tintje van de Hollandse garnalen, zeekraal en biologische citroen. Bekijk hieronder hoe simpel je zelf de lekkerste garnalen kroketten kan maken.
Tips: kies voor MSC-gecertificeerde Hollandse garnalen, zodat je zeker weet dat je een bewuste en duurzame keuze maakt. Én meet de temperatuur (180 graden) van de olie, zodat je zeker weet dat de kroketten krokant worden en zich niet volzuigen met olie.
Garnalen heb je in allerlei maten en kleuren. Rood, roze en licht-roze. Op deze website staan inmiddels al een hele boel garnalen recepten. Een aanrader:Â risotto met orzo, knoflook en BBQ garnalen.Â
De Hollandse garnaal blijft toch favoriet, zo leuk van dichtbij en een onweerstaanbare smaak.
Ben je opzoek naar nog meer inspiratie zoals dit Hollandse garnalen kroketten recept? Maak dan bijvoorbeeld eens:
Â
Eén reactie
gek op kroketten en garnalen zijn favoriet.