Wat is er lekkerder dan een zomerse risotto dat snel klaar is? Dit recept kan je zowel op de barbecue maken als in je keuken. Omdat we heerlijke zomerse dagen krijgen kan ik je aanraden om in de buitenkeuken aan de slag te gaan! Deze keer heb ik voor orzo gekozen, ook wel te herkennen aan de ovale rijst, maar eigenijk pastakorrels. Ze absorberen veel smaak en zijn veel sneller klaar dan bijvoorbeeld arborio risottorijst. Voor de traditionele risotto lover kan je het uiteraard ook met deze rijst maken. Dit is dus eigenlijk een zomers pasta recept! Zie hieronder het zomer risotto van orzo met knoflook BBQ garnalen recept.Â
Deze risotto van orzo zit bomvol groenten, 5 stuks maarliefst! Lekker én voedzaam dus. De garnalen bevatten ook goede voedingsstoffen en zijn ook nog eens mega lekker, zeker met de knoflook citroen touch! Alls je aan de slag gaat met grote garnalen zoals deze rode reuze garnalen, raad ik je aan om de kerntemperatuur in de gaten te houden. Dit doe ik standaard met de onmisbare tools van Thermapen Nederland. Ideale kerntemperatuur van grote garnalen is 50-58 graden. Let er wel op at als ze 50 graden zijn dat je ze er vanaf kan halen, dat ze nog even doorgaren en je zet niet droog wilt opeten.
Natuurlijk is dit officieel geen ‘risotto’ te noemen, maar je snapt wel wat ik bedoel en het is niet minder lekker. Ben je opzoek naar nog meer risotto of orzo inspiratie, zoals deze zomerse risotto van orzo? Maak dan bijvoorbeeld eens:
Zomerse citroen risotto met saffraan, rode garnalen en asperges
Rode biet parelcouscous risotto met walnoten en citroen
Risotto met gegrilde pompoen en citroen en vegetarische burger