+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Het koken met de Big Green Egg blijf ik fantastisch vinden! Gedurende het hele jaar! De smaak is en blijft onbetaalbaar. Ook in de herfst kan je nog steeds de Big Green Egg aansteken. Juist de warme gerechten die er vanaf komen zijn misschien wel nog lekkerder dan in de zomer. Ik ben deze keer met ziltige Zeeuwse aardappels aan de slag gegaan. Zie hieronder Gepofte aardappels van de EGG met crème fraîche & avocado. 

Gepofte aardappels van de EGG met crème fraîche & avocado

Gepofte aardappels van de EGG met crème fraîche & avocado

Vegetarische maaltijd van de Big Green Egg

Zoals jullie vast wel weten ben ik gek op vegetarisch koken, maar wist je dat dat ook makkelijk op de Big Green Egg of barbecue kan? Zie bijvoorbeeld dit recept, het heeft alles inzicht maar hierbij hoef je niet perse vis of vlees toe te voegen. Het heeft smaak, structuur en waarschijnlijk lik je, je vingers er bij af! Een perfect recept voor meatless monday.

Bereidingstijd: 30 minuten voor 4 personen

Gepofte aardappels van de Big Green EGG met crème fraîche & avocado

Gepofte aardappels van de Big Green EGG met crème fraîche & avocado

Print

Gepofte aardappels van de EGG met crème fraîche & avocado

Gepofte aardappels van de EGG met crème fraîche & avocado
  • Author: Jadis Schreuder
  • Total Time: 1 uur
  • Category: BBQ Barbecue
  • Cuisine: Mexicaans
Scale

Ingredients

  • 46 Zeeuwse aardappels (lekker ziltig) *groenteboer of op de markt
  • 1 biologische citroen
  • 200 ml crème fraîche
  • verse bieslook *eventueel wat verse basilicum
  • 2 verse avocado’s

Benodigdheden

  • Barbecue (of oven)
  • Handrasp
  • gietijzeren bak of pan

Instructions

Bereidingswijze

Verwarm de de Big Green Egg alvast voor tot het de temperatuur van circa 180 – 200 graden heeft bereikt. Heb je geen BBQ? Pof dan de aardappels in (zilverfolie) in de oven.

  1. Als eerste is het belangrijk om de aardappels even met water af te wassen. Vervolgens leg je ze in de gietijzeren bak/pan en sluit de Big Green Egg. 
  2. Zet vervolgens de timer op 1,5 uur en kijk af en toe of de temperatuur niet te hoog is. Dan kunnen de aardappels te donker worden. Je kan er na 1,5 uur even inprikken met een saté prikker zodat je kan voelen of hij van binnen gaar is. 
  3. Nu maak je de avocado dip, verwijder de pit en de schil en meng het vruchtvlees met 2 eetlepels citroensap, theelepel citroenzest, theelepel kruidenzout en mix met een staafmixer of met de hand. Hiervoor kan je het beste een vork gebruiken. 
  4. Haal de gepofte aardappels uit de Big Green Egg en snijd ze doormidden (niet helemaal door). Vul ze met de creme fraiche (deze kan je het beste bij het openen even luchtig roeren). Voeg als laatste een schep van de avocado erbij en verdeel er wat verse bieslook en/of basilicum overheen. 

Serveertip: heerlijk met een stuk vlees van de BBQ of Pulled chicken

Keywords: gepofte aardappel, citroen, bbq, big green egg, makkelijke recepten, vegetarische recepten

Gepofte aardappels van de EGG met crème fraîche & avocado

Meer Big Green Egg inspiratie? Maak dan eens zalm gemarineerd in Limoncello of Mais met citroenboter van de Big Green Egg! 

Gepofte aardappels van de EGG met crème fraîche & avocado

Gepofte aardappels van de EGG met crème fraîche & avocado

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Dit is een samenwerking met Big Green Egg

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Gepofte aardappels van de EGG met crème fraîche & avocado
Auteur
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This