Afgelopen jaar heb ik allerlei heerlijke ‘oer’ Hollandse recepten gemaakt met de enige echte Amsterdamse Kesbeke Tafelzuren. Van zalm, gevulde eitjes tot een steak tartaar op brioche. Wat mij betreft zijn de tafelzuren van Kesbeke ook de lekkerste en oneindig te variëren! Nu we de zomer naderen, heb ik regelmatig trek in kibbeling met remouladesaus. Wie houdt er niet van kibbeling? Sommige visboeren maken hun eigen beslag én saus. Zelf maken is toch het allerlekkerst? Het is zo typisch Nederlands, de visboeren op wielen, vooral aan de Nederlandse kust. Hier heb ik onlangs enorm genoten van een portie versgebakken kibbeling met remouladesaus (lekker veel augurkjes) én haring met uitjes én augurken. Ook deze beste visboer zweerde bij Kesbeke’s zure bommen. De herkenbare potten stonden mooi in het zicht.
Ik vind het heerlijk om een portie vers gebakken bij de visboer te halen. Maar het kwaliteit verschil kan wel groot zijn, dus als je een pareltje gevonden hebt is dat erg fijn! De ene visboer maakt kibbeling van kabeljauw, maar tegenwoordig wisselen ze ook met andere duurzaam gevangen vissoorten zoals MSC-gecertificeerde heek, zeeduivel, pollak & schelvis. Wil je kibbeling met deze augurk saus zelf maken? Dat is dus helemaal niet moeilijk én mega lekker. Ik deel hieronder mijn kibbeling met remouladersaus recept met je!
Een leuk weetje is dat ze met de naam ‘kibbeling’ vroeger zoute kabeljauw bedoelde. Va oorsprong wordt deze lekkere Nederlandse vissnack gemaakt van kabeljauw. Omdat deze vissoort niet het hele jaar betaalbaar is kiezen sommige visboeren ervoor om andere stevige witvis soorten te gebruiken. Ben je opzoek naar nog meer vis inspiratie met Kesbeke’s fijne tafelzuren? Maak dan bijvoorbeeld eens:
Vis, biologische citroen én een bijpassend sausje klinkt als muziek in de oren. Remouladesaus is een saus op basis van mayonaise, veel augurkjes, kappertjes, verse tuinkruiden zoals peterselie, dragon en bieslook Als ik eerlijk ben vind ik deze saus zelfgemaakt 10 x lekkerder! Wat is jouw favoriete saus bij kibbeling?
Eén reactie
Leuk om eens zelf te maken.