Wist je dat polenta eigenlijk gewoon griesmeel van mais is? Je kan er alle kanten mee op en zelfs zoet is lekker! Deze keer heb ik gebakken polenta met parmezaan, gesmoorde rode uien, citroen en oregano gemaakt. Een lekker tussendoortje of lunch. Maismeel heeft een frisse gele kleur en een lichte zoete smaak, dit komt doordat er in mais veel natuurijk suikers zitten. Ik ben gek op ‘krokant’ dus ik heb de polenta gebakken en gemengd met Parmezaanse kaas, citroen en oregano. Op smaak gebracht met saltlfakes en gesmoorde rode uien. Je hebt voor deze gebakken polenta maar een paar ingrediënten nodig!
In Italië (vooral in het noorden) zijn ze er gek op. Ken je bijvoorbeeld de polenta frietjes van Jamie Oliver met versgeraspte parmezaanse kaas? Die zijn ook zó lekker! Leuk om een volende keer te maken. Deze gebakken polenta is krokant van buiten en korrelig/zacht van binnen. De structuur vind ik heerlijk en je kan aan polenta veel smaak aan toe voegen. De Parmezaanse kaas, olijfolie en citroen zijn wel essentieel in dit recept. Op de website vind je ook een andere variant van Italiaanse polenta met basilicum.
Ik kan geen genoeg krijgen van Italiaanse receptjes! Het mooie en bijzondere aan deze keuken is dat het zo eenvoudig is, maar je simpelweg moet kiezen voor de lekkerste en beste ingrediënten. Dan heb je dus weinig nodig! Ben je opzoek naar nog meer Italiaanse inspiratie, zoals deze polenta met gesmoorde uien?
2 reacties
Ziet er mega lekker uit,wat eet je erbij?
Dit ziet er smakelijk uit!