Kook 1 liter water en doe dit in een maatbeker samen met een handje verse oregano en 2 g zout en roer even. Je maakt nu heel simpel zelf een bouillon doordat de smaak van de oregano in het water trekt.
Gesmoorde rode uien
Schil de uien en snijd ze met een mandoline of koksmes in zo dun mogeijke ringetjes. Pak een gietijzeren of sauspan en smoor ze 30 minuten op laag vuur met 3 el water, als dit verdampt is giet je er nog 50 ml witte wijn bij. Laat dit even stoven en doe er 1 el suiker bij en roer nog even.
Gebakken Polenta
Zet een pan op middelhoog vuur en doe hier de de bouillon samen met de polenta in. Dit duurt ongeveer 20-25 minuten. Proef voor de zekerheid even. Bekijk voor de zekerheid je verpakking of het toevallig al voorgekookt is. Als het goed is heeft de polenta nu al het vocht opgenomen. Zo niet? Giet dan het vocht nog even af. Rasp de Parmezaanse kaas fijn en roer samen met 3 el olijfolie, sap van een 1/2 citroen en citroenrasp door de polenta.
Breng de polenta op smaak met zout en peper en stort in een met bakppapier bekleedde gietijzeren pan zoals Le Creuset. Het mengsel laat je minimaal 30 minuten in dikken en dan kan je het nog even aan één kant krokant bakken (in een paar minuten). Dit kan met dezelfde pan en het bakpapier.