Ik begin eigelijk steeds meer waardering te krijgen voor dit prachtige stukje vlees. Wij eten thuis meer vegetarisch dan vis/vlees, maar af en toe een mooi stuk op de BBQ / Big Green Egg kan ik niet weerstaan. Hoe vaak eten jullie nog vlees in de week? Wat ik mooi vind aan dit stuk vlees is dat het weinig nodig heeft, een klein beetje peper, wat citroenzeste en op laatst wat zout flakes en je bent eigenlijk klaar.
Côte de boeuf
Een Côte de boeuf (rib steak) is een biefstuk gesneden uit de rib van een rund. In Amerika wordt de term rib eye steak gebruikt voor een rib steak met het bot verwijderd. Het is een prachtig stuk gemarmerd (licht doordrongen met vet) vlees. Door het aanwezige vet krijg je een waanzinnige smaak. In dit recept heb ik maar een paar kleine ingrediënten toegevoegd en superlekkere ‘mega’ paddenstoelen. Je ziet hieronder het lekkere barbecue recept.
Meten = weten met Thermapen
Omdat het superbelangrijk is dat als je vlees eet dat je de kern temperatuur meet. Het is natuurlijk letterlijk ‘doodzonde’ als je vlees net niet helemaal lekker meer is. Dus ik raad je dan ook aan om een Thermapen & Digitale Oven Thermometer aan te schaffen. Je ziet ze o.a. in de illustraties hieronder terugkomen.
3 reacties
Heerlijk! Samen met mijn vriend geproefd en hij, als echte vlees eter was helemaal verliefd op de heerlijke smaken! Echt een aanrader
Dat ziet er mooi uit; jammer dat we geen groen ei hebben. Kan ook op een kleine grill?
Prachtig niks meer aan doen HAHA