Côte de boeuf van de Big Green Egg met paddenstoelen & citroen
Een supermals en lekker stuk vlees gaar je op de Big Green Egg of BBQ, lekker met grote paddenstoelen en wat frissse biologische citroen. Meet de kerntemperatuur met de Thermapen en Digitale Oven Thermometer.
Gang Big Green Egg / Barbecue
Keuken Amerikaans
Trefwoord barbecue recepten, big green egg recepten, gerechten met citroen, gerechten met citroen recepten met citroen, meten is weten, perfect vlees garen, vlees recepten
3grote paddenstoelen zoals eekhoorntjesbrood of oester /koning paddenstoel
Instructions
Haal eerst de côte de boeuf uit de verpakking, dek het daarna af met vershoudfolie en laat op een bord op kamertemperatuur komen voor ongeveer 10 minuten. Dep het vlees droog en bestrooi vlak voor het bakken met versgemalen zwarte peper of lemon pepper.
Pak een knoflook teen en snijd het doormidden. Wrijf over 1 kant van de côte de boeuf voor een sublieme smaak. Let op: nog geen zout toevoegen.
Indirect
Het is ook mogelijk om eerst het vlees even aan te bradenen dan indirect langzaam te laten garen met een conveggtor. Maar dit is iets voor de meer gevordere BBQ/EGG'er!
Verwarm de Big Green Egg of een andere Barbecue naar 200 graden. Leg het gietijzeren rooster (als je die hebt) erboven op.
Als je BBQ of EGG een juiste temperatuur gekregen heeft leg je de côte de boeuf (als je die hebt) op het (gietijzeren) rooster.
Na 3 minuten draai het stuk om en prik dan de Digitale oven thermometer in het stuk vlees en zet het alarm op 50 graden. De ideale kerntemperatuur hiervan is 55-57, maar het gaart altijd nog even door.
Snijd de paddenstoelen verticaal in dunne plakken en grill ze nog een paar minuten op de BBQ / Big Green Egg.
Laat even 5 minuten rusten op een plank, snijd dan in gelijke plakken en serveer met de paddenstoelen.