Voor de belangrijkste basistools hoef je niet naar de winkel, dat zijn je zintuigen. Voel, proef, ruik, luister en kijk naar je ingrediĆ«nten en je gerecht. Je zintuigen zijn het allerbelangrijkste in de keuken. Wat daarnaast belangrijk is als je gaat koken? Een paar keukentools van goede kwaliteit. Koken wordt zo een stuk leuker als je enkele hulpmiddelen, een paar stevige en scherpe messen Ć©n goede pannen in huis hebt. Daarnaast is een snijplank die niet wegglijdt een must (leg een vochtige doek onder je plank).Ā
Deze tool gebruik je om de zeste (schil) van de citroen af te halen. Zeste geeft een gerecht een frisse citroensmaak. Let op dat je niet het witte gedeelte van de citroen meeneent, dat is bitter.
DeĀ citruspersĀ is een handige tool voor het uitpersen van het sap uit citrusvruchten, zoals citroen. sinaasappel en grapefruit.
Deze tool gebruik je vooral om gerechten mooi op te maken met citroenzestekrulletjes. Gebruik hem door de citroen in je ene hand te houden en de zesteur in de ander.
DeĀ citruspersĀ is een handige tool voor het uitpersen van het sap uit citrusvruchten, zoals citroen. sinaasappel en grapefruit. Snijd de citrusvrucht doormidden en draai om de citruspers heen. Let op: de pitjes vallen mogelijk eruit.
Deze tool gebruik je bijvoorbeeld bij het maken van limoncello of om aardappels te schillen. Let erop dat je een dunschiller hebt die niet te dik schilt, anders neem je te veel wit mee. Je limoncello wordt er te bitter van.
De citruspers is een handige tool voor het uitpersen van het sap uit citrusvruchten, zoals citroen. sinaasappel en grapefruit. Snijd de citrusvrucht doormidden en doe in de citruspers en knijp hem dicht.Ā
Een handige en supersnelle thermometer om de temperatuur van je vis of vlees te controleren. Meten = weten!
Deze digitale oventhermometer is ideaal om de kerntemperatuur te meten van een stuk vis, vlees maar ook bijvoorbeeld een taart.