Gegrilde côte de boeuf met pesto van de Big Green Egg

Gegrilde côte de boeuf met pesto van de Big Green Egg

Een goed stuk vlees bakken, daar word ik steeds beter in! Alhoewel ik nog veel te leren heb. Maar dat maakt het ook zo interessant. Als ik vlees eet, wil ik dat het eigenlijk altijd van mijn Big Green Egg komt en een eerlijk stuk vlees is. Hierdoor krijg je een onbetaalbare smaak en het is zeker je tijd en aandacht waard! Wij eten thuis maar af en toe vlees, op deze momenten wil ik er een feestje van maken! Côte de boeuf van de Big Green Egg is makkelijk te maken en onvergetelijk lekker. Leuk om te serveren op een grote schaal als je gasten krijgt.
een perfect gegaard stuk côte de boeuf is goud waard, meten doe je met de Thermapen!

Gegrilde côte de boeuf

Het is belangrijk als je côte de boeuf gaat grillen dat je het vlees eerst even op kamertemperatuur laat komen. Op deze manier laat je het vlees letterlijk ‘ontspannen’ en zal de structuur na het grillen ook lekkerder zijn. Daarom is het ook belangrijk om het vlees na het garen/grillen ook nog heel even te laten rusten. Op deze manier zorg je ervoor dat als je het vlees gaat snijden dat er geen sappen uit lopen, geef het daarom ook even de tijd.

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
Tool
Handrasp
Illustratie DOT van Thermapen
TOOL
DOT
cote de boeuf met kruiden citroen salsa

Gegrilde côte de boeuf van de Big Green Egg

Gang vlees
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • DOT (Digitale oven thermometer en Thermapen)
  • Big Green Egg / BBQ
  • Gietijzeren rooster (is niet een pré)
  • Citroenrasp of zesteur
INGREDIËNTEN
  • stuk côte de boeuf
  • 1/2 biologische citroen
  • knoflookteen
  • versgemalen peper of lemon pepper
  • Pesto: klik hier voor het pesto recept!
BEREIDING
  • Haal als eerste de côte de boeuf uit de verpakking, dek het daarna af met vershoudfolie en laat op een bord op kamertemperatuur komen voor ongeveer 25 minuten. Dep het vlees droog en bestrooi vlak voor het bakken met versgemalen zwarte peper of lemon pepper. 
  • Pak een knoflook teen en snijd het doormidden. Wrijf over 1 kant van de côte de boeuf voor een sublieme smaak. Let op: nog geen zout toevoegen.
  • Verwarm de Big Green Egg of een andere Barbecue naar 200 graden. Leg het gietijzeren rooster (als je die hebt) erboven op. 
  • Als je BBQ een juiste temperatuur gekregen heeft leg je de côte de boeuf (als je die hebt) op het (gietijzeren) rooster.
  • Na 3 minuten draai het stuk om en prik dan de Digitale oven thermometer in het stuk vlees en zet het alarm op 50 graden. De ideale kerntemperatuur hiervan is 56-59, maar het gaart altijd nog even door. 
  • Maak ondertussen de pesto!
  • Laat even 5 minuten rusten op een plank, snijd dan in gelijke plakken en serveer met de pesto!
ribeye of cote de boeuf

Meten is weten

Vind jij het ook belangrijk dat als je vlees of vis eet dat het een ‘perfecte garing’ heeft gekregen, net zoals deze gegrilde côte de boeuf? Meten is weten! Daarom raad ik je altijd aan om de kerntemperatuur te meten. Dit doe ik al jaren met de onmisbare producten van Thermapen! Wil jij ook de Digitale Oven Thermometer en/of Thermapen in huis? Je hebt ze in allerlei kleuren en besteld ze makkelijk hier online. Opzoek naar meer inspiratie?

Maak dan bijvoorbeeld eens:


#Samenwerking met Thermapen Nederland.
cote de boeuf met kruiden salsa

9 reacties

  1. 5 sterren
    Oh dit lijkt mij een goddelijk stuk vlees met deze bereiding. Natuurlijk met de onmisbare thermapen. Zie nu al uit naar de zomer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte