Ceviche maaltijdsalade met avocado, citrus en uitjes
ceviche maaltijdsaladea
Ceviche maaltijdsalade

Ceviche maaltijdsalade met avocado, citrus en uitjes

Ben jij ook verkocht als je eenmaal ceviche op een menukaart ziet staan? Vaak zijn het te kleine porties en verlang ik naar meer. Hier heb ik iets op bedacht. Een ceviche maaltijdsalade. Lekker, gezond en heel makkelijk om te maken. Het zit ‘m er vooral in dat je even langs de visboer moet gaan. Tip: laat de vis alvast fileren én in stukjes snijden dan weet je zeker dat je in een mum van tijd je favoriete gerecht op tafel hebt staan.

Ceviche maaltijdsalade 

Omdat ik altijd aan het spelen ben met de bouwstenen van een succesrecept. Heb ik in dit recept meerdere zuren toegevoegd. Ceviche draait natuurlijk om een zuur element waarbij de vis langzaam gaart doordat de eiwitten stollen door de lage PH (zuurtegraad). Naast de citroen, sinaasappel heb ik ook de zilveruitjes van Kesbeke erbij gedaan. Ze geven een extra kick aan deze ceviche maaltijdsalade. 

5/5

Tools die ik gebruik:

Citruspers

Ceviche maaltijdsalade

Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans, Peruaans
Trefwoord Ceviche, duurzame vis, gezonde recepten, maaltijdsalade, vis recept, vis recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
TOOLS
  • handrasp of citrusrasp
  • citruspers
INGREDIËNTEN
  • 300 g dorade of een andere stevige witvis (Noordzee) MSC of ASC gecertificeerd
  • 1 st biologische sinaasappel sap en zeste
  • 1 st biologische citroen sap en zeste
  • 2 el zilveruitjes Kesbeke
  • 1 rijpe avocado in kleine blokjes
  • ½ st rode ui dunne ringen
  • extra vergine olijfolie
  • pepertje groen of rood
  • zwarte peper en zout (vlokken)
  • zeekraal naar wens
BEREIDING
  • Ga naar de visboer en bestel je vis naar keuze. Laat de vis fileren en enentueel al in gelijke blokjes snijden.
  • Snijd de avocado in gelijke blokjes.
    Snijd de rode ui, zeekraal en peper in dunne ringen.
  • Schil de sinaasappel en de citroen en houd apart.
    Snijd het kapje van de sinaasappel en snijd vervolgens de vruchtvlees partjes eruit. Wat je nu overhoudt kan je ook uitpersen en bewaren.
    Pers de citroen uit en meng dit met het sinaasappelsap, citruszeste (rasp) snuf zout en theelepel olijfolie.
    Leg de vis en de rode uienringen in een schaaltje en verdeel hier het citrussap over, hussel even en laat minimaal 5 minuten even intrekken totdat je de witvis ziet verkleuren.
  • Meng alle ingrediënten met het citrussap, snuf zwarte peper en zoutvlokken. Druppel er wat van je lekkerste olijfolie overheen en strooi er wat verse kruiden over.

Vis recepten met zuur

Eigenlijk is het altijd een goed idee om een zuurtje toe te voegen bij een vet element in een gerecht. Een vet ingrediënt snakt naar een frisse oppepper om in balans te komen. Daarom staat mijn website vol met de lekkerste recepten die vragen om een frisse touch zoals deze ceviche maaltijdsalade met avocado en zilveruitjes.

Ben je opzoek naar nog meer inspiratie?

Maak dan bijvoorbeeld eens:

Kesbeke zilveruitjes ceviche maaltijdsalade
Samenwerking met Kesbeke Fijne Tafelzuren Amsterdam

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte