Kimchi loaded fries met avocado en tafelzuur
loaded kimchi fries met avocado en tafelzuren
loaded kimchi fries met avocado en tafelzuren

Kimchi loaded fries met avocado en tafelzuur

Roze, helemaal in de Barbie stijl. Het is zo’n heerlijke kleur als het om foodfotografie gaat. Niet alleen de ondergrond helpt dat de gerechten van je scherm af knallen, ook de roze rode kimchi, ingemaakte rode ui met contrasterende kleur groen van de avocado en de jalapeno zorgen hiervoor. Deze loaded kimchi fries met avocado en tafelzuur is niet alleen een feestje voor het oog, maar ook je smaakpapillen!

Loaded Kimchi Fries

Goudbruine krokante frieten in combinatie met allerlei toppings zie je steeds meer voorbij komen. Onlangs was ik geïnspireerd door een Kimchi mayonaise op frietjes om deze “loaded kimchi fries” te maken lekker met het romige en zachte van de avocado en het friz-zure van het tafelzuur. Een succesrecept als je het mij vraagt! Pittig, zout, zoet, zuur, krokant, romig en zacht. De tafelzuren van Kesbeke gebruik ik dagelijks in mijn gerechten. De Kimchi van Kesbeke is een nieuw product naast de augurken, zilveruitjes en piccalilly. Dat zijn de welbekende Amsterdamse tafelzuren. Deze pittige, zoute, zoete en smaakvolle tafelzuur is een perfecte aanvulling in hun aanbod. 

5/5

Tools die ik gebruik:

Citruspers
handrasp-illustratie
handrasp

Loaded Kimchi Fries met avocado en tafelzuur

Gang hoofderecht, lunch
Keuken Amerikaans, Nederlands
Trefwoord avocado, avocado recepten, friet, frietjes, Kesbeke, kimchi, mayonaise, tafelzuur
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Oven, frituur (of lazy sunday ga naar de snackbar).
  • Handrasp
  • Mandoline of koksmes
INGREDIËNTEN
  • 2 el Kimchi Kesbeke + topping naar smaak
  • 2 el zure mayo
  • Oven friet of haal bij de snackbar
  • 1 avocado
  • 1 jalapeño
  • 1/2 biologische citroen sap & rasp
  • 1 el mosterdzaadjes vis ze uit de Kesbeke augurken pot of leg ze even een half uurtje in het zuur
  • Cress tuinkers of verse kruiden naar smaak
BEREIDING
  • Verwarm de oven voor op 190-200 graden. Bak ze ongeveer 15 minuten totdat ze aan alle kanten goudbruin en super krokant zijn.
  • Meng ondertussen 2 el Kimchi met mayonaise en 1 tl citroensap.
  • Snijd de rode ui in zo dun mogelijke plakjes met een mandoline of een koksmes en pers een halve citroen hier over uit. Hussel even door elkaar, zo haal je het scherpe randje van de ui af!
  • Snijd de avocado en jalapeño in dunne plakjes. Druppel wat citroensap over de avocado om verkleuring tegen te gaan.
  • Vis de mosterdzaadjes uit de augurken pot of leg ze (minimaal een half uurtje van te voren) in citroensap of azijn met een scheutje water.
  • Haal de krokante frietjes uit de oven en verdeel ze over de borden. Verdeel vervolgens naar smaak de ingemaakte uien, avocado, jalapeno, Kimchi, mosterdzaadjes én de hemelse kimchi mayo.
  • Serveer tip: wil je er nog meer groenten aan toevoegen? Kies dan bijvoorbeeld voor mais en/of paprika.
  • Smakelijk!

Kimchi

Wat is kimchi?

Kimchi bestaat voornamelijk uit ingemaakte (en dus gefermenteerde) kool, wortel, ui en andere groenten met veel knoflook, rode peper en dit onweerstaanbare en herkenbare Kimchi (pittige fermentatie) smaakje veroverd steeds meer Hollandse harten. Je zou denken dat het echt bij vooral Aziatische gerechten lekker is, maar niks is minder waar. Het is ook erg lekker bij de de Nederlandse gerechten zoals stamppot, vis, ei, vlees en groenten. Trouwens ook erg lekker zo uit de pot op een vorkje!

Is kimchi gezond?

Ja! Het is goed voor je weerstand en je gezondheid. Het bevat weinig calorieën en zit vol met vezels, vitamines en mineralen zoals ijzer en zelfs calcium.  Daarnaast bevat het de ‘goede’ bacteriën omdat het gefermenteerd is. Dus gezond voor je darmen en een soort probiotica!

Wil je meer recept inspiratie met Kesbeke’s Kimchi? Maak dan bijvoorbeeld eens de zalmtartaar met kimchi!

Kesbeke loaded kimchi fries met avocado kesbeke
loaded kimchi fries met avocado kesbeke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte