Aardbei burrata salade met Italiaanse ham & portstroop

Aardbei burrata salade met Italiaanse ham & portstroop

Het is hartje zomer en tijdens deze warme dagen staan er vooral salades op tafel. Mijn voorkeur gaat er altijd naar uit om met de seizoenen mee te koken. Het is niet alleen lekkerder, maar vaak ook voordeliger. Op dit moment zijn de aardbeien vol van smaak én volop verkrijgbaar. Wat betreft de smaakbalans van deze salade zit je gebakken! De combinatie van het zoet-frisse van de aardbeien, het romige van de burrata, het hartige van de Italiaanse ham, pittige van de zwarte peper en de rijke smaak van de Ernesto Portstoop zorgt ervoor dat je smaakpapillen een dansje maken!  

Aardbei burrata salade 

Niet iedereen maak je blij met fruit in een hartige salade, maar aardbeien zijn een allemansvriend. Deze aardbei burrata salade is lekker voor jong en oud. De portstroop kan je trouwens ook met een gerust hart je kinderen laten eten. De port in deze waanzinnig lekkere stropen zorgen voor een diepen en rijke smaak. Wat mij betreft verslavend lekker en multi inzetbaar. Zowel hartig als zoet kan je oneindig variëren. Onlangs heb ik zelfs een aardbeien monchou taart gemaakt. Ook érg lekker! 

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
aardbei burrata salade met portstroop en Italiaanse ham

Aardbei burrata salade met Italiaanse ham & portstroop

Gang lunch, salades & bijgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord aardbei, aardbei recepten, burrata, Italiaanse recepten, portstropen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 2 personen
TOOLS
  • grillpan/bbq of oven
  • handrasp of zeester
INGREDIËNTEN
  • 100 g Italiaanse ham
  • 300 g Aardbeien
  • 10 st Verse basilicumblaadjes
  • 2 el Ernesto Portstroop Wit
  • Cress of tuinkers
  • 1 st Stokbrood of ciabatta (zuurdesem)
  • ½ Biologische citroen
  • snuf Grove zwarte peper
  • snuf Maldon zout (salt flakes)
  • 2 el Extra vergine olijfolie
BEREIDING
  • Snijd het stokbrood in dunne plakken en smeer licht in met wat olijfolie. Leg de stokbroodjes in de grill pan of op je BBQ! Haal ze ervan af als ze grillstrepen, krokant en goudbruin zijn. Je kan er ook voor kiezen om ze te roosteren in de oven.
  • Verwijder van elke aardbei het kroontje en snijd de aardbei door vieren. Pak een schaal en leg in het midden de burrata. Leg daaromheen de aardbeien.
  • Verdeel de Italiaanse ham over de salade en druppel er wat van je lekkerste olijfolie overheen. Strooi er wat verse basilicum blaadjes, grove zwarte peper, citroenrasp en snuf zoutfakes overheen.
  • Druppel als laatste nog wat van deze goddelijke Ernesto Portstroop over en serveer er de crostini's bij.
    Smakelijk

Ernesto portstropen

Met de Ernesto Portstropen maak je een handomdraai maak je de lekkerste dressing voor in een salade.  Wist je dat je de rode en de witte Portstropen van Ernesto inmiddels al bijna bij 1000 verkooppunten (denk aan kaas- en delicatesse winkels) te vinden zijn? Ze worden door Dick Ernesto met veel liefde, geduld en passie gemaakt. Binnenkort verschijnt er een nieuwe variant: sherry stroop. Ik kan niet wachten!!

 

Ben je op zoek naar nog meer portstroop recepten zoals deze aardbei burrata salade? Kijk dan eens op deze pagina’s:

 

aardbei burrata salade met portstroop en Italiaanse ham
Aardbei burrata salade - Samenwerking met Ernesto Portstropen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte