Taco’s met Whisky pulled chicken

Als je aan Mexicaans eten denkt, denk je toch al snel aan taco’s, guacamole, rode peper en limoen! Taco is eigenlijk gewoon een grote variant van tortilla chips. Daarom ook zo verleidelijk om te vullen met allerlei lekkers! Een tijd geleden hebben we het bedrijf Duffy’s Delicatessen leren kennen, ze verkopen allerlei Whisky sauzen voor zoet en hartige gerechten. Direct kregen we het idee om pulled chicken te maken en te marineren in hun Scotsh Whisky syrup. Gekke combinatie!? Nee! wacht maar tot je het proeft, taco’s met Whisky pulled chicken en guacamole is om je vingers bij af te likken. Hieronder vind je het recept om het zelf te maken.

taco’s met Whisky pulled chicken

Ingrediënten: (voor 4 personen)
– 1 flesje Scotsh Whisky syrup
– 600 gram Kippendij
– 8 taco’s
– 1/2 rode peper (in dunne ringetjes)
– 1 limoen (in 4 partjes gesneden)
– 12 snack paprika’s (in dunne reepjes)
– 1 komkommer (in dunne reepjes)
– 1/4 bosje koriander
– 1 streng lente-ui (In ringetjes)

Guacamole:
– 2 rijpe avocado’s
– 1/2 rode peper (fijn gehakt)
– 1 eetlepel geitenyoghurt
– 1 teen knoflook (fijn gehakt)
– 1 middelgrote tomaat (in blokjes)
– 1/2 streng lente-ui (in dunne ringetjes)
– 1/2 sap en zest van limoen
– zout en peper

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven op 200 graden en leg er bakpapier op.
2. Zet de pan op middelhoog vuur en voeg wat olijfolie toe. Snijd de kip in grove stukken en leg het in de pan tot het aan alle kanten een lichte bruining is ontstaan.
3. Voeg 100 ml van de whisky syrup toe en roer de kip goed, zodat alle kip er mee bedekt is. Zet het vuur laag en laat het sudderen. Als de kip gaar is zet je het vuur uit en trek je (pull) ze met twee vorken uit elkaar, zo krijg je pulled chicken.
4. Als de oven warm genoeg is leg je de taco’s op bakpapier in de oven voor +/- 7 minuten.
5. Lepel de avocado uit en meng met fijne knoflook, rode peper, lente-ui ringetjes, geitenyoghurt, limoensap & zest en breng op smaak met zout en peper.
6. Snijd de komkommer en paprika in reepjes en pluk de blaadjes van de koriander.
6. Neem de taco in je hand en vul eerst met een flinke lepel guacamole en bouw vervolgens op met komkommer, paprika, pulled chicken, lente-ui, koriander en rode peper. Maak de taco af met een limoen en voor de liefhebber een theelepel geitenyoghurt. De taco’s met Whisky pulled chicken zijn klaar!

Nog guacamole over? lekker dippen met toritalla chips! Loopt water je al in de mond en wil je een van de Duffy’s Delicatesse Whisky sauces? Neem een kijk op de website en bestel jouw favoriet! Zin in salade? Bekijk dan ook het recept Salade met blauwe kaas en whiskysiroop!

We hebben dit product opgestuurd gekregen om er een gerecht mee te kunnen maken. Dit heeft geen invloed op onze mening.

2 Comments

  • Reply Judith | myfoodblog.nl 5 juli 2017 at 20:57

    Spannende combinatie, ben benieuwd naar de whiskey siroop, kende het nog niet!

    • Reply Anouk de Rooij 18 juli 2017 at 11:54

      Hi Judith, bedankt voor je reactie! Ja het is echt heel lekker. Je kunt het goed gebruiken en in hartige en zoete gerechten.

    Geef een reactie