Als je aan Mexicaans eten denkt, denk je toch al snel aan taco’s, guacamole, rode peper en limoen! Taco is eigenlijk gewoon een grote variant van tortilla chips. Daarom ook zo verleidelijk om te vullen met allerlei lekkers! Een tijd geleden hebben we het bedrijf Duffy’s Delicatessen leren kennen, ze verkopen verschillende Whisky sauzen voor zoet en hartige gerechten. Direct kregen we het idee om pulled chicken te maken en te marineren in hun Scotsh Whisky syrup. Gekke combinatie!? Nee! Wacht maar tot je dit proeft, taco’s met Whisky pulled chicken en guacamole is om je vingers bij af te likken. Hieronder staat het recept, zodat je het zelf ook kan maken!

Taco’s met Whisky pulled chicken

Ingrediënten: (voor 4 personen)
1 flesje Scotsh Whisky syrup
600 gram Kippendij (kipfilet kan ook)
8 taco’s
1/2 rode peper (in dunne ringetjes)
1 limoen (in 4 partjes gesneden)
12 snack paprika’s (in dunne reepjes)
1 komkommer (in dunne reepjes)
1/4 bosje koriander
1 streng lente-ui (In ringetjes)

Guacamole

2 rijpe avocado’s
1/2 rode peper (fijn gehakt)
1 eetlepel geitenyoghurt
2 kleine teentjes knoflook (fijn gehakt)
1 middelgrote tomaat (in blokjes)
1/2 streng lente-ui (in dunne ringetjes)
sap en zest van één limoen

Bereidingswijze:

1. Als eerste verwarm je de oven op 200 graden en leg er bakpapier op.
2. Zet de pan op middelhoog vuur en voeg wat olijfolie toe. Snijd de kip in grove stukken en leg het in de pan tot het aan alle kanten een lichte bruining is ontstaan.
3. Dus voeg nu 100 ml van de whisky syrup toe en roer de kip goed, zodat alle kip er mee bedekt is. Zet  nu het vuur laag en laat het sudderen. Als de kip gaar is zet je het vuur uit en trek je (pull) ze met twee vorken uit elkaar, zo krijg je pulled chicken.
4. Als de oven warm genoeg is, leg je de taco’s op bakpapier in de oven voor +/- 7 minuten.
5. Vervolgens lepel de avocado uit en meng met fijne knoflook, rode peper, lente-ui ringetjes, geitenyoghurt, limoensap & zest en breng op smaak met zout en peper.
6. Snijd nu de komkommer en paprika in reepjes en pluk de blaadjes van de koriander (als je er van houdt).
6. Als allerlaatste neem de taco in je hand en vul eerst met een lepel guacamole en bouw daarom vervolgens op met komkommer, paprika, pulled chicken, lente-ui, koriander en rode peper. Maak daarom de taco af met een limoen en voor de frisse liefhebber een theelepel geitenyoghurt. 

Heerlijke sauzen

Nu zie je hieronder de drie lekkerste sauzen!

Guacamole

Uiteindelijk nog guacamole over? Dan kan je lekker dippen met toritalla chips! Loopt water je al in de mond en wil je een van de Duffy’s Delicatesse Whisky sauces? Neem dan een kijkje op de website en bestel jouw favoriet! Zin in salade? Bekijk dan het recept Salade met blauwe kaas en whiskysiroop!

We hebben dit product opgestuurd gekregen om er een gerecht mee te kunnen maken. Dit heeft geen invloed op onze mening.

Print Friendly, PDF & Email
on 5 juli 2017

Spannende combinatie, ben benieuwd naar de whiskey siroop, kende het nog niet!

on 18 juli 2017

Hi Judith, bedankt voor je reactie! Ja het is echt heel lekker. Je kunt het goed gebruiken en in hartige en zoete gerechten.

on 15 januari 2018

Wauw! lijkt me super lekker!

on 14 februari 2018

Wauw wat lekker zeg!!! Mega lekker!

on 25 mei 2018

Dit hebben we laatst gemaakt en gegeten met de kinderen,ze waren aan het smullen !

One Trackback:

[…] een Mexican Night waarbij iedereen een eigen gang heeft bereid. Samen met Pascale heb ik de Taco’s met whisky pulled chicken van de website gemaakt. Pascale verzameld écht antiek servies en dit zie je in de foto terug. […]

Write a comment:

*

Your email address will not be published.