Verwarm eerst de oven op 200 graden en leg er bakpapier op.
Zet de pan op middelhoog vuur en voeg wat olijfolie toe. Snijd de kip in grove stukken en leg het in de pan tot het aan alle kanten een lichte bruining is ontstaan.
Dus voeg nu 100 ml van de whisky syrup toe en roer de kip goed, zodat alle kip er mee bedekt is. Zet nu het vuur laag en laat het sudderen. Als de kip gaar is zet je het vuur uit en trek je (pull) ze met twee vorken uit elkaar, zo krijg je pulled chicken.
Als de oven warm genoeg is, leg je de taco's op bakpapier in 7 minuten (ongeveer) in de oven.
Vervolgens lepel de avocado uit en meng met fijne knoflook, rode peper, lente-ui ringetjes, geitenyoghurt, limoensap & zest en breng op smaak met zout en peper.
Snijd nu de komkommer en paprika in reepjes en pluk de blaadjes van de koriander (als je er van houdt).
Als allerlaatste neem de taco in je hand en vul eerst met een lepel guacamole en bouw daarom vervolgens op met komkommer, paprika, pulled chicken, lente-ui, koriander en rode peper. Maak daarom de taco af met een limoen en voor de frisse liefhebber een theelepel geitenyoghurt.
5 reacties
Dit hebben we laatst gemaakt en gegeten met de kinderen,ze waren aan het smullen !
Wauw wat lekker zeg!!! Mega lekker!
Spannende combinatie, ben benieuwd naar de whiskey siroop, kende het nog niet!
Hi Judith, bedankt voor je reactie! Ja het is echt heel lekker. Je kunt het goed gebruiken en in hartige en zoete gerechten.