Taco's met Whisky pulled chicken

Taco's met Whisky pulled chicken

Als je aan Mexicaans eten denkt, denk je toch al snel aan taco’s, guacamole, rode peper en limoen! Taco is eigenlijk gewoon een grote variant van tortilla chips. Daarom ook zo verleidelijk om te vullen met allerlei lekkers! Een tijd geleden hebben we het bedrijf Duffy’s Delicatessen leren kennen, ze verkopen verschillende Whisky sauzen voor zoet en hartige gerechten. Direct kregen we het idee om pulled chicken te maken en te marineren in hun Scotsh Whisky syrup. Gekke combinatie!? Nee! Wacht maar tot je dit proeft, taco’s met Whisky pulled chicken en guacamole is om je vingers bij af te likken. Hieronder staat het recept, zodat je het zelf ook kan maken!

Guacamole

Uiteindelijk nog guacamole over? Dan kan je lekker dippen met toritalla chips! Loopt water je al in de mond en wil je een van de Duffy’s Delicatesse Whisky sauces? Neem dan een kijkje op de website en bestel jouw favoriet! Zin in salade? Bekijk dan het recept Salade met blauwe kaas en whiskysiroop!

We hebben dit product opgestuurd gekregen om er een gerecht mee te kunnen maken. Dit heeft geen invloed op onze mening.
5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
taco's met whisky pulled chicken quacamole

Taco’s met whisky pulled chicken en guacamole

Gang Hoofdgerecht of lunch
Keuken Mexicaans
Trefwoord citroen recepten, gerechten met kip, gezonde recepten, kip recepten, makkelijke gerechten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • Handrasp
  • citruspers
  • oven
INGREDIËNTEN
  • 1 flesje Scotsh Whisky syrup
  • 600 g Kippendij kipfilet kan ook
  • 8 taco's
  • 1/2 rode peper in dunne ringetjes
  • 1 limoen in 4 partjes gesneden
  • 12 snack paprika's in dunne reepjes
  • 1 komkommer in dunne reepjes
  • 1/4 bosje koriander
  • 1 streng lente-ui In ringetjes

Guacamole

  • 2 rijpe avocado's
  • 1/2 rode peper fijn gehakt
  • 1 el geitenyoghurt
  • 2 kleine teentjes knoflook fijn gehakt
  • 1 middelgrote tomaat in blokjes
  • 1/2 streng lente-ui in dunne ringetjes
  • 1 limoen sap en zeste van één limoen
BEREIDING
  • Verwarm eerst de oven op 200 graden en leg er bakpapier op.
  • Zet de pan op middelhoog vuur en voeg wat olijfolie toe. Snijd de kip in grove stukken en leg het in de pan tot het aan alle kanten een lichte bruining is ontstaan.
  • Dus voeg nu 100 ml van de whisky syrup toe en roer de kip goed, zodat alle kip er mee bedekt is. Zet  nu het vuur laag en laat het sudderen. Als de kip gaar is zet je het vuur uit en trek je (pull) ze met twee vorken uit elkaar, zo krijg je pulled chicken.
  • Als de oven warm genoeg is, leg je de taco's op bakpapier in 7 minuten (ongeveer) in de oven.
  • Vervolgens lepel de avocado uit en meng met fijne knoflook, rode peper, lente-ui ringetjes, geitenyoghurt, limoensap & zest en breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd nu de komkommer en paprika in reepjes en pluk de blaadjes van de koriander (als je er van houdt).
  • Als allerlaatste neem de taco in je hand en vul eerst met een lepel guacamole en bouw daarom vervolgens op met komkommer, paprika, pulled chicken, lente-ui, koriander en rode peper. Maak daarom de taco af met een limoen en voor de frisse liefhebber een theelepel geitenyoghurt.

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?

Kijk dan eens op deze pagina’s:

 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Heerlijke sauzen

Nu zie je hieronder de drie lekkerste sauzen!

5 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte