Paprika soep met gember en citroen

Paprika soep met gember en citroen

Dit paprika soep recept maak ik al jaren, maar nu met Gimber in plaats van gembersiroop. Eigenlijk past het heel goed bij het zoet-hartige van de paprika. Doordat ik de paprika’s even gegrild heb in de oven krijgen ze een heerlijke karamel smaak, die onbetaalbaar lekker is. Als ik paprika eet, wil ik eigenlijk dat ze altijd uit de oven komen. Zie hieronder het makkelijke en gezonde paprika soep met gember en citroen recept.

 

Koken met paprika

Paprika is een heel veelzijdige groente die er in allerlei kleuren en maten zijn. In dit recept heb ik de gembersiroop dus vervangen voor Gimber. Een spontaan idee en misschien wel nog lekkerder. Gimber staat bekend om haar fris, licht-scherpe smaak en dat maakt deze soep dan ook verrassend lekker. Gember is trouwens ook erg lekker in een pompoensoep

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers illustratie
paprika soep met gember en citroen

paprika soep met gember en citroen

Gang Soep
Keuken Mediterraan
Trefwoord makkelijke soep, paprika soep, soep gerechten, vegetarische recepten
Totale tijd 1 uur
TOOLS
 • oven
 • Handrasp
 • soeppan
INGREDIËNTEN
 • 400 ml water (1 bouillon blokje)
 • 1 bio citroen
 • 3 eetlepels Gimber
 • 5 paprika’s gemengd (ongeveer 1 kg)
 • theelepel Herbamare kruidenzout
 • 3 eetlepels olijfolie
 • 3 eetlepels sojaroom
BEREIDING
 • Verwarm de oven voor op 200 graden (grill stand)
 • Snijd de paprika’s in gelijk stukken een dikte van 2 centimes, strooi er 2 eetlepels olijfolie overheen, kruidenzout, en een kontje van de bio citroen. Hussel even door elkaar, doe in een ovenschaal en zet voor 20 minuten in de oven.
 • Doe de gegrilde paprika stukjes in een soeppan, knijp het sap uit het citroen kontje uit, giet hier de bouillon bij en gebruik een staafmixer om even te mixen. Voeg dan de Gimber, sojaroom en zest van 1 citroen toe.
 • Breng de soep op smaak met zout en peper. Serveer er lekker wat vers brood of crostini’s bij!

Koken met Gimber

Gimber is een biologisch en alternatief drankje wat je perfect kan toevoegen aan een cocktail, hapje en drankje. Zelfs in baksels past het perfect! Het is ideaal voor iedereen die een grootse liefde voor gember heeft. De biologische gember en citroenen komen uit Peru, overigens zitten er ook kruiden & specerijen in. Als je een slokje van de pure Gimber neemt, sla je achterover van de hoeveelheid smaak. Veel mensen kopen het niet alleen omdat het fantastisch lekker is, maar ook omdat er veel gezondheidsvoordelen aan zitten. Gember wordt bijvoorbeeld veel gebruikt in de alternatieve geneeskunde.


Vind je deze paprika soep met gember nou ook super en ben je op zoek naar nog meer recepten met Gimber? Maak dan eens gember cake met citroen & rum karamel!


Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?


#Samenwerking met Gimber

Lekkere paprika soep met licht pittige gember en citroen
Lekkere paprika soep met licht pittige gember en citroen

22 reacties

 1. 5 sterren
  Vandaag deze soep gemaakt, verrukkelijk, maar vooral verrassend van smaak. Heb het voorzichtig aangepakt omdat mijn man niet van gember houdt en heb daarom 2 el Gimber toegevoegd i.p.v 3. Heb het recept ook doorgegeven aan de reformwinkel waar ik de Gimber gekocht heb. Het werd daar enthousiast ontvangen, fijn het eerste recept waarin Gimber gebruikt werd. Bedankt!

 2. 5 sterren
  Heel benieuwd naar Gimber! Ik gebruik nu een vergelijkbaar product, maar ik vind die smaak niet top, voeg er nu citroensap en kaneel aan toe. Zou graag willen testen of dat bijgezet niet hoeft ?

 3. 5 sterren
  Ik doe graag met deze winactie.
  3 lievelingsdingen gecombineerd: soep, citroen en gember! Wat een topidee! Ik ben wel heel benieuwd naar deze variant.
  Ik duim mee! 🍀 ♥️

 4. 5 sterren
  Ik maak mijn soep ook zo, eerst de groentes grillen, zoveel meer smaak ❤❤❤ met gember kon ik nog niet maar ga dat zeker proberen, doe graag mee aan de winaktie 💛

 5. Ik heb het recept nog nooit gemaakt. Verder gebruik ik niet veel gember, maar dat komt vaak doordat ik geen zin heb on de verse gember te snijden, schillen en klaar te maken. Dit zou goed van pas komen om ‘vloeibare’ gember te proberen en te kijken of dat iets is😁

 6. Ik kan het recept nog niet beoordelen, maar het lijkt me heerlijk!! Ga ik echt gauw eens maken!! En natuurlijk zou het geweldig zijn om het recept alvast te kunnen voorproeven middels deze leuke win-actie!! Ik doe mee

 7. Wauw wat een leuke winactie 😍 ik doe graag mee, ben zot om gember. En ik zie zoveel van dit merk voorbij komen dat ik nu ontzettend benieuwd ben 🍀👍🍀👍 Duimen maar

 8. Veel mensen houden van gember… ik niet. Maar denk dat veel mensen dit lekker vinden! Klinkt in ieder geval als een goed recept!

  1. 5 sterren
   Heerlijk recept, alleen gemaakt zonder gember maar met siroop. Ik ben een echte gemberliefhebber (eet/drink) het dagelijks. Ik zou graag een fles winnen om het uit te proberen en weet bijna zeker dat dat niet mijn laatste fles zal zijn 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept
Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek