Spicy pompoensoep met citroencroutons
Naar recept gaan Recept afdrukken

Spicy pompoensoep met citroencroutons

Deze pompoensoep- voor mij de allerlekkerste- staat helemaal in de teken van de herfst, de tijd van het jaar waarin we massaal overstappen naar warme maaltijden met oneindig veel pompoen variaties. De soep heeft een volle en hartige pompoensmaak, en door de frisheid van de citroen, het licht pittige van de peper en het krokante van de citroencroutons. Is het een ware smaaksensatie. Bovendien in de soep makkelijk te maken. Geen liefhebber van pittig eten? Zonder de peper is hij ook erg lekker! 

 

Spicy pompoensoep

Zie hieronder mijn spicy pompoensoep met citroencroutons recept, ook terug te zien in het herfst hoofdstuk mijn kookboek. Heb je die nog niet in huis? Je bestelt The Lemon Kitchen hier. 

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
Handrasp
Handpers type 2 illustratie

handpers
Spicy Pompoensoep met citroencroutons

Spicy pompoensoep

Gang Hoofdgerecht
Trefwoord gezonde recepten, Hartige recepten, Hoofdgerechten, Vegetarische & vegan
Totale tijd 1 uur
Porties 2 personen
TOOLS
  • soeppan
  • citruspers
  • Handrasp
  • ovenschaal
  • oven
  • bakplaat
INGREDIËNTEN
  • 1 st fles of ronde pompoen (ca. 500 gram)
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl gerookt zout
  • 300 gr vleestomaten *coeur de boeuf
  • 1/2 st habanero- of madame jeanette pepers *Voeg dit naar smaak toe, variëren in grootte
  • 2 gr verse gember
  • 1 l groente bouillon
  • 1 st biologische citroen (sap & zeste)
  • 2 st zuurdesemboterhammen
  • 1 el honing
BEREIDING
  • Verwarm als eerste de oven voor op 200 celcius grill stand.
  • Pompoensoep
  • Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaden en draden en snijd de pompoen in blokjes en leg deze in een ovenschaal Sprenkel er wat olijfolie overheen en strooi er peper en zout over. 
  • Hussel het geheel door elkaar. Zet nu de pompoen voor 30 minuten in de oven. Laat de oven aanstaan voor de croutons.
  • Snijd de tomaten in blokjes. Verwijder daarna de pitjes uit de pepers en snijd ze in ringetjes. Rasp nu de gember (bijvoorbeeld met een handrasp).
  • Zet nu een soeppan met wat olie op middelhoog vuur en voeg hier de in de oven gegaarde pompoen, de tomaten, het zout, de pepers en gember aan toe. Voeg vervolgens de groente bouillon toe en laat alles 15 minuten pruttelen.
  • Voeg nu het verse citroensap toe.
  • Citroencroutons
  • Snijd de boterhammen in blokjes van 1 bij 1 centimeter (dit is ook met de korstjes). Leg de croutons op de bakplaat, strooi er olijfolie, zout en de citroenzeste over.
  • Hussel even en rooster de croutons 7 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn geworden.
  • Maak nu met behulp van de staafmixer een romige soep van de pompoen. Breng hem op smaak met kruidenzout, peper en, voor de zoetekauw, wat honing. 

Recepten met biologische citroen

Ben jij net zoals ik helemaal weg van recepten met biologische citroen, zoals deze spicy pompoensoep? Superlekker en makkelijk te maken, daarnaast zijn pompoen en citroen ook erg gezond. Ik vind het leuk om te variëren in de pompoen soorten. Als ik moet kiezen gaat mijn voorkeur vaak wel uit naar de ronde biologische pompoen. Hier zit de meeste smaak in, zeker als je hem even roostert. 

 

Maak ook bijvoorbeeld eens:

jadis The lemon Kitchen kookboek

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte