Een lekker herfst, maar ook feestelijk soep recept. Het is vegetarisch, makkelijk te maken en verrukkelijk! Aardpeer en pompoen zijn in het najaar echt mijn favorieten. Vooral als je ze even roostert in de oven krijgen ze allebei een heerlijke smaak. Het gerecht kan je lekker op smaak brengen met gepofte knoflook en biologisch kruidenzout. Als je wil kan je de deze soep serveren in kleine pompoenen met de feestdagen is dat vooral een leuk gezicht! Deze soep is naast erg lekker ook super gezond! Serveer er zelfgemaakte crostini’s bij met een lekkere pesto.
Tip: rooster de pompoenen op je BBQ/Big Green Egg. Zie hieronder het pompoen aardpeer maaltijdsoep recept.
Serveer de soep in uitgeholde pompoenen in plaats van kommen, helemaal leuk met de feestdagen!
Dat de pompoen zich overal laat zien in het najaar was je vast al bekend, maar wist je dat dit ook het aardpeer seizoen is? Wellicht ken je deze bijzondere groenten al, maar het wordt steeds bekender en ik snap wel waarom! Aardpeer is een wintergroente en heeft een uitgesproken en verslavend lekkere smaak. Je kan het op allerlei manieren bereiden. De aardpeer ook wel topinamboer, knolzonnebloem of Jeruzalem artisjok genoemd is een plantensoort. Qua uiterlijk lijken het net grote kurkuma wortels. Verse aardperen zijn zelfs rauw te eten, ook leuk als carpaccio (geschild)! Je kan ze in dit seizoen in allerlei winkels vinden, ik heb ze bij Ekoplaza gehaald.
Ben jij net zoals ik gek op recepten met citroen en pompoen, zoals deze pompoen maaltijdsoep?
Maak dan eens:
#Samenwerking Herbamare Kruidenzout
2 reacties
Lekker
superlekker! Leuk die tip van de barbecue, wij hebben die ook best vaak aan staan.