Wrap met zalm, avocado en paprika

Wrap met zalm, avocado en paprika

Kijken jullie wel eens Heel Holland bakt? Je hebt in andere landen ook dit programma en daar maken ze onder andere gebruik van de super snelle Thermapen.  Ik vind het leuk om verschillende keuken apparatuur uit te proberen en deze Thermapen is een fijne aanwinst. Normaal gesproken wordt zoiets vooral gebruikt bij grote stukken vlees of cheesecake, maar deze keer heb ik mijn zalm er perfect mee gegaard.


Thermapen

Meten is weten, het is daarom erg belangrijk dat je precies weet wat de kerntemperatuur is van je vis, vlees of taart. Dit heeft te maken met de gaarheid en de beste smaak.  Het kan namelijk het verschil zijn tussen taai en mals. De perfecte kerntemperatuur voor een rosé gegaarde zalm is ongeveer 45 °C. Deze Thermapen is super snel en dat is fijn omdat een stukje zalm snel kan doorslaan.  Deze thermometer meet binnen 3 seconden de temperatuur, is waterdicht, op 1 of 1/10 graad nauwkeurig. Hij meet de temperatuur tussen -50 en 300°C. Als je van de zomer gaat BBQ’en is deze Thermapen on-mis-baar!


Waar kan je deze Thermapen krijgen?

Heb je BBQ plannen of wil je ook een perfect gegaarde zalm?  Je kan via de WEBSITE de Thermapen online bestellen en bij de betere BBQ/kookwinkel!


Tip: Wil je liever rauwe paprika gebruiken zodat je minder lang in de keuken hoeft te staan? No probleem, dat is namelijk ook lekker!


Ben je gek op paprika!? Maak dan eens ciabatta met gegrilde paprika en kruidenolie. 

#spon, geschreven naar eigen mening.

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Illustratie thermapen door Jadis Schreuder geïllustreerd
TOOL
Thermapen

Wrap met zalm, avocado en paprika

Gang Hoofdgerecht
Trefwoord thermapen, wraps, zalm, zomer
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • thermapen
  • oven
  • ovenschaal
  • Handrasp
  • Bakpan
INGREDIËNTEN
  • 4 wraps
  • 2 zalmmoten zonder vel tip: van de visboer zijn ze het lekkerst
  • 1 gele paprika in repen
  • 1 oranje paprika in repen
  • 1 avocado
  • 6 radijsjes
  • 1 klein knoflookteentje fijngehakt
  • 1 citroen biologisch
  • 1 bak cress o.a. verkrijgbaar bij de Albert Heijn
BEREIDING
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de paprika in repen. Leg de paprika in een ovenschaal en verdeel er wat olijfolie over. Zet voor 15 min. in de oven tot ze gaar zijn.
  • Pureer daarna de avocado en meng het met citroensap en citroenrasp (zest) van 1 halve citroen. Voeg vervolgens de fijngehakte knoflookteen toe. Breng het verder op smaak met wat peper en zout.
Zalm:
  • Plaats een bakpan op het vuur en verhit wat olijfolie. Leg de zalmmoten in de pan en draai ze na 3 minuten om. Leg twee citroenpartjes in de pan erbij voor gegrilde citroen. Zorg ervoor dat je de Thermapen in de buurt hebt zodat je af en toe de temperatuur van de zalm kan meten. Als het in de kern van de zalm rond de 44-45 °C is, is de zalm perfect rosé gebakken.
  • Leg de wraps in de oven of in een bakpan en zorg ervoor dat ze knapperig worden en niet meer vouwbaar zijn. Ze worden lekker krokant en je kan de wrap als een soort pizza eten!
  • Verdeel als laatste nog wat cress over het gerecht en breng het op smaak met de gegrilde citroen.

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?

Kijk dan eens op deze pagina’s:

 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

31 reacties

  1. Ziet er heerlijk uit!! En mijn vriend heeft toevallig zo’n thermapen voor z’n verjaardag gekregen dus die gaan we binnenkort maar eens uitproberen op de bbq 😉

  2. Mjam, lekker! En handig zo’n pen. Eigenlijk een accessoire wat ik nooit gebruik. Nu we een nieuwe bakoven hebben die het hartstikke goed doet (hadden we járen eerder moeten doen) heb ik het gevoel dat dat niet persé nodig is. Aan de andere kant is het wel handig ook als je gerechten bakt. Zalm eten we sowieso een keer per week. En inderdaad van de visboer.

  3. altijd handig als je de kerntemperatuur kan meten. ik had er eentje die je in de oven kon laten zitten en het apparaatje buiten de oven, super handig, maar die is kapot; ik ga dus zeker eens op de site kijken

  4. Heerlijke combinatie, zalm met avocado. Ik had zelf nog nooit van de thernapen gehoord. Maar het lijkt me handig om te hebben!

  5. Zalm altijd lekker in een wrap. Normaal bak ik mijn zalm op heel laag vuur dan krijg ik het lekker zacht duurt wel lang misschien is zo’n thermapen handig om het snel zacht te krijgen !

  6. Het ziet er heel lekker uit op je foto, ik begin er echt van te watertanden! En als ik het recept bekijk dan is het ook niet ingewikkeld om te maken en een stukje zalm lust ik op zijn tijd wel. Lekker hoor!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte