+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Kijken jullie wel eens Heel Holland bakt? Je hebt in andere landen ook dit programma en daar maken ze onder andere gebruik van de super snelle Thermapen.  Ik vind het leuk om verschillende keuken apparatuur uit te proberen en deze Thermapen is een fijne aanwinst. Normaal gesproken wordt zoiets vooral gebruikt bij grote stukken vlees of cheesecake, maar deze keer heb ik mijn zalm er perfect mee gegaard.

Thermapen

Meten is weten, het is daarom erg belangrijk dat je precies weet wat de kerntemperatuur is van je vis, vlees of taart. Dit heeft te maken met de gaarheid en de beste smaak.  Het kan namelijk het verschil zijn tussen taai en mals. De perfecte kerntemperatuur voor een rosé gegaarde zalm is ongeveer 45 °C. Deze Thermapen is super snel en dat is fijn omdat een stukje zalm snel kan doorslaan.  Deze thermometer meet binnen 3 seconden de temperatuur, is waterdicht, op 1 of 1/10 graad nauwkeurig. Hij meet de temperatuur tussen -50 en 300°C. Als je van de zomer gaat BBQ’en is deze Thermapen on-mis-baar!

Wrap met perfecte zalm, avocado en paprika

Bereidingstijd ( 25 +/- minuten) 2 personen

Ingrediënten

  • 4 wraps
  • 2 zalm moten zonder vel (het lekkerst van de visboer)
  • gele paprika (in repen)
  • oranje paprika (in repen)
  • avocado
  • 6 radijsjes
  • klein knoflookteentje (fijngehakt)
  • biologische citroen
  • Cress (Broccoli crea of tuinkers) Verkrijgbaar bij de AH

Benodigdheden

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Thermapen
  • Handrasp

Bereidingswijze

1. Snijd de paprika in repen en verwarm de oven voor op 200 graden, leg de paprika in een ovenschaal en verdeel er wat olijfolie over. Zet voor 15 minuten in de oven tot ze gaar zijn.
2. Pureer daarna de avocado en meng met wat citroensap, citroenrasp (zest), knoflookteentje en breng op smaak met wat peper en zout.

Zalm bereiden

3. Zet vervolgens een bakpan op het vuur en verhit wat olijfolie. Leg de zalmmoten in de pan en draai naar 3 minuten even om. Leg twee citroenpartjes in de pan erbij voor gegrilde citroen. Zorg ervoor dat je de Thermapen in de buurt hebt zodat je af en toe kan meten. Als hij (in de kern) rond de 44/45 °C is is de zalm perfect rosé gebakken.
4. Leg als laatste de wraps in de oven of in een bakpan en zorg ervoor dat ze knapperig worden en niet meer vouwbaar zijn. Ze worden lekker krokant en je kan de wrap als een soort pizza eten!
5. Verdeel als laatste nog wat cress over het gerecht en breng op smaak met de gegrilde citroen. 

Waar kan je deze Thermapen krijgen?

Heb je BBQ plannen of wil je ook een perfect gegaarde zalm?  Je kan via de WEBSITE de Thermapen online bestellen en bij de betere BBQ/kookwinkel!

Tip:

Wil je liever rauwe paprika gebruiken zodat je minder lang in de keuken hoeft te staan? No probleem, dat is namelijk ook lekker!

Volg The Lemon Kitchen op Facebook, Instagram & Pinterst

Ben je gek op paprika!? Maak dan eens ciabatta met gegrilde paprika en kruidenolie. 

#spon, geschreven naar eigen mening.

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This