2zalmmoten zonder veltip: van de visboer zijn ze het lekkerst
1gele paprikain repen
1oranje paprikain repen
1avocado
6radijsjes
1klein knoflookteentjefijngehakt
1citroenbiologisch
1bak cresso.a. verkrijgbaar bij de Albert Heijn
Instructions
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de paprika in repen. Leg de paprika in een ovenschaal en verdeel er wat olijfolie over. Zet voor 15 min. in de oven tot ze gaar zijn.
Pureer daarna de avocado en meng het met citroensap en citroenrasp (zest) van 1 halve citroen. Voeg vervolgens de fijngehakte knoflookteen toe. Breng het verder op smaak met wat peper en zout.
Zalm:
Plaats een bakpan op het vuur en verhit wat olijfolie. Leg de zalmmoten in de pan en draai ze na 3 minuten om. Leg twee citroenpartjes in de pan erbij voor gegrilde citroen. Zorg ervoor dat je de Thermapen in de buurt hebt zodat je af en toe de temperatuur van de zalm kan meten. Als het in de kern van de zalm rond de 44-45 °C is, is de zalm perfect rosé gebakken.
Leg de wraps in de oven of in een bakpan en zorg ervoor dat ze knapperig worden en niet meer vouwbaar zijn. Ze worden lekker krokant en je kan de wrap als een soort pizza eten!
Verdeel als laatste nog wat cress over het gerecht en breng het op smaak met de gegrilde citroen.
Notes
Tip: Wil je liever minder lang in de keuken staan? Geen probleem! Serveer de paprika er gewoon rauw bij. Dit is net zo lekker.