+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Wentelteefjes doen mij echt denken aan vroeger. Simpel om te maken, maar toch echt een zondags feestontbijt. Soms vind ik het even leuk om mij uit te sloven voor mijn vriend op de zondagmorgen. Ik houd van rituelen, samen genietmomentjes creëren waar je keer op keer weer van geniet. Deze wentelteefjes met bacon en yoghurtdressing zijn net iets anders (lekkerder) dan je gewend bent. We zijn gek op bacon trouwens, uitgebakken en dus mega krokant!

Fris

Wij houden van een fris element in een gerecht en laten dat ook in dit recept zien! Dit gerecht is zowel hartig als zoet en heeft alles wat een top ontbijt nodig heeft. Hier kan je iemands hartje mee veroveren!

Wentelteefjes met bacon en yoghurtdressing

Ingrediënten: (2 personen)

3 sneetjes zuurdesembrood
120 ml kokosnoot/amandelmelk (geeft wat extra smaak)
6 strookjes bacon of pancetta
handje vol blauwe bessen
2 eetlepels bloem
snufje kaneel naar smaak
4 eetlepels Agave siroop
gezouten roomboter om in te bakken (Lurpak)
Yoghurt (Geiten of normale yoghurt)
10 blaadjes munt
1 citroen (biologisch)
snufje zout

Benodigdheden:
handrasp
koekenpan

Bereidingswijze:
1. Eerst gaan we het beslag maken, meng de kokosnoot/amandelmelk met de (gezeefde) bloem, snufje zout en kaneel. Daarna klop je het goed op zodat het een mengsel wordt.
2. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en laat eerst de gezouten roomboter smelten. Haal de zuurdesem boterhammen door het mengsel en leg in de koekenpan. Als beide kanten goudbruin zijn worden en haal ze uit de pan.
3. Vervolgens snijd je de munt in dunne reepjes en meng je met de yoghurt, wat agave siroop en citroenrasp, snufje zout en peper.
4. Leg de bacon in de koekenpan en zorg er voor dat het vuur hoog staat en je er bij blijft. De bacon is binnen een minuutje knapperig en perfect om op te dienen.
5. Als laatste snijd de wentelteefjes schuin door midden en verdeel de agave siroop, yoghurtdressing, verse munt, citroenrasp en blauwe bessen. Één en al feest!

Gek op zoet met hartig? Maak dan eens monkeybread met gezouten karamel!

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Ik ben Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie & proef je overal in terug. Eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This