Monkeybread met karamel

Monkeybread met karamel

Deze limited edition Intense Vla Karamel Zeezout was absoluut het wachten waard! Het romige van de vla met een zachte smaak van Karamel en een snufje zeezout is lekker met monkeybread, banaan, pistache nootjes en karamel popcorn. Het recept is geïnspireerd door de bekende taart Banoffee. Intense Vla Karamel Zeezout is niet meer weg te denken uit de zoete keuken!
Dit recept is makkelijk te maken en heeft een groots effect. Ideaal voor een feestje of gewoon lekker in het weekend! Wie ga jij hier mee verrassen?

Tip: vind je de intense vla karamel zeezout ook zó onweerstaanbaar? Zet een extra bakje met deze heerlijke vla op tafel.
5/5

Monkeybread met karamel zeezout vla

Porties 6 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Taart vorm/tulband/cakevorm
  • oven
  • Schaal
  • bakpapier
INGREDIËNTEN
  • 1 pak Mona Intense Vla Karamel Zeezout Limited edition
  • 2 blikken brooddeeg 6 broodjes per stuk
  • 40 gram roomboter
  • Poedersuiker
  • Kaneel
  • 1 banaan
  • 1 bakje pistache nootjes
  • ¼ zak karamel popcorn
BEREIDING
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Neem een taartvorm en smeer in met roomboter. Maak de springvorm los, leg bakpapier over de bodem en klik de taartvorm weer vast met het bakpapier ertussen.
  • Beleg de onderkant met kleine blokjes roomboter van 0.5 cm bij 0,5 en bestrooi met poedersuiker en kaneel. Snijd per brooddeeg 12 gelijke stukjes en draai er bolletjes van. Leg de bolletjes naast elkaar in de taartvorm. Bestrooi nogmaals met kaneel en poedersuiker. Leg hier nog een paar kleine blokjes roomboter op en verdeel de andere 12 bolletjes deeg.
  • Zet de taartvorm 20 minuten in de oven. Haal het monkeybread eruit als het mooi goudbruin is geworden en keer om op een grote schaal. Bedek royaal met de intense vla karamel zeezout. Snijd de banaan in dunne plakjes en verdeel ook over het monkeybread met de karamel popcorn en de pistache nootjes.
    Eet smakelijk!

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?

Kijk dan eens op deze pagina’s:

 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte