Kook eerst de rijstnoedels volgens recept beetgaar (achter op de verpakking).
Snijd de groentes in blokjes/reepjes en de rode peper in dunne ringen.
Meng het citroen of limoensap met de rijstazijn en kokosbloesem suiker. Rasp de citroenschil over de salade.
Mix alle groente met de dressing, pluk de koriander en munt blaadjes en meng samen met de salade.
Giet als laatste de rijstnoedels af en meng met de rest van de salade. Leg de garnalen op de salade en besprenkel de Hoisinsaus naar smaak over de salade.Houd je niet van koriander of munt? Geen probleem deze kan je ook weg laten en vervangen met Thaise basilicum of bieslook. Zo krijgt je gerecht toch weer wat meer smaak!
Notes
*Hoisinsaus is een zoete saus, gemaakt van sojabonen, rijstazijn, (veel) knoflook, rode pepers en suiker. Wordt veel in de Chinese en Vietnamese keuken gebruikt om vlees, vis en soep (pho) op smaak te brengen. Hoi Sin betekend zeedieren in het Kantonees.