Ken je dat? Je eet iets lekkers en je hoofd slaat op hol van combinatie ideeën. Een tijd geleden at ik een Thaise salade en daar werd ik enorm door geïnspireerd om binnenkort iets lekkers mee te maken! Springrolls zijn bij mij favoriet in de lente & zomer, het zijn eigenlijk rijstvellen die je kan vullen me alles wat je lekker vind. Ik vind het dan een kunst om er zo veel mogelijk groente, fruit en verse kruiden in te stoppen, waardoor het niet alleen hemels maar ook gezond is! Verse springrolls met kleurrijke groente, mango en dip is makkelijk te maken, rijk aan veel voedingstoffen en om je vingers bij af te likken.

Verse springrolls

We kennen allemaal de loempia’s van de Vietnamees op de hoek. Maar wist je dat de rijstvellen waar deze goddelijke snacks mee gevuld worden ook vers gegeten kunnen worden? Spring rolls heten niets voor niets spring rolls. Lente rolletjes, ze zijn vaak kleurrijk, licht en geven je een zomers gevoel. Gevuld met de meest vers en knapperige groenten, licht en smaakvol voor de eerste warme dagen met een dip.

Sauslover

Als ik eerlijk ben dan wil ik overal wel een sausje of een dip bij, het maakt het eten gezelliger, lekkerder en je hebt een extra handeling. Zo heeft een chef mij eens geleerd, een gerecht is pas af als je er een saus aan toevoegt die alle smaken verbindt. 

The lemon kitchen heeft springpolls gemaakt met gekleurde groente, mango en frisse dip met limoen

Verse springrolls met kleurrijke groente, mango en dip

Bereidingstijd: 20 minuten

Voor 2/3 personen

Ingrediënten

  • 1 pak rijstvellen (verkrijgbaar bij Toko’s en grote supermarkten)
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 wortel
  • 1 avocado
  • 1 oranje/gele paprika
  • 2 reepjes lente-ui (in dunne ringetjes gesneden)
  • verse koriander
  • verse munt
    Saus ingrediënten
  • 1/2 kleine rode peper (fijn gehakt of in dunne rondjes)
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 1/2 klein knoflookteentje
  • 3 eetlepels Kikkoman of sojasaus
  • 1/2 verse limoen (rasp en sap

Benodigdheden

handrasp
waterkoker

Bereidingswijze

1. Snijd alle groente in dunne reepjes zoals je ziet op de tussen foto van de schaal.
2. Pluk daarna de verse kruiden en leg ze in de schaal erbij.
3. Kook vervolgens wat water en voeg in een grote schaal waar de rijstvellen makkelijk in kunnen wellen. Leg 1 rijst vel per keer in de kom/schaal en laat er ongeveer voor 5 seconden in liggen. Haal eruit en leg op het bord waar je de springpolls gaat maken.
4. Leg de verschillende groente in het midden van het rijstpapier en rol eerst de onderkant omhoog zodat de groente bedekt is en pak hem dan als een soort cadeautje in van de zijkanten en rol als laatste omhoog zodat hij geheel dicht zit. Zorg er wel voor dat je hem strak rolt dat eet fijner!

Dressing:

5. Voeg de fijngehakte knoflook en rode peper bij de gembersiroop en voeg hier de sojasaus aan toe, even goed roeren. Voeg als laatste de limoensap en de rasp toe en de dressing is klaar!

Tip: ben je net zoals mijn vriend niet gek op munt en koriander? Gebruik dan andere verse kruiden die je wel lekker vind zoals bieslook of Thaise basilicum.

Gek op de Aziatische keuken? Maak dan eens Vietnamese noedelsalade met garnalen en avocado!

on 12 mei 2018

Wauw wat een lekker zomers gerechtje, lijkt me makkelijk om te maken en super lekker!
Ik ga het snel proberen.

on 12 mei 2018

Oeh dat klinkt lekker! Ik ken alleen de loempia’s, maar springrolls kende ik nog niet! Leuk om uit te proberen!

on 12 mei 2018

Ziet er heerlijk uit! Maar ook veel werk! (ben niet echt een keukenprinses)

on 12 mei 2018

Oehhh dat ziet er echt verrukkelijk uit!

on 12 mei 2018

Hmmm van alleen naar je fotos in dit artikel kijken krijg ik al trek. Het ziet en klinkt heel erg lekker.

on 12 mei 2018

Looks good! Krijg altijd meteen trek wanneer ik naar je foto’s kijk! Fruit in eten vind ik sowieso altijd om te smullen!

on 13 mei 2018

Ik wil hier echt zo wel mijn tanden in zetten zeg! Wat een feestelijke hapjes om te zien. En zo kleurrijk!

on 13 mei 2018

Dat ziet er goed uit! Iets wat mijn vriend echt super lekker gaat vinden

on 13 mei 2018

Leuk! De mijne vind het ook een feestje haha! Hoor graag van je of ze in de smaak vallen

on 14 mei 2018

lijkt me heerlijk, maar stiekem best veel werk

https://www.babyenkind.nl

on 15 mei 2018

Dit is echt een super gerecht. Zeker een om een keer zelf te maken.

on 15 mei 2018

Dat gevoel ken ik ja! Wat een fijn gevoel is dat! Het recept ziet er makkelijk en lekker uit!

on 16 mei 2018

Ik ben echt gek op springrolls! Helemaal in dit weer. Heerlijk fris 😍

on 16 mei 2018

Oh..dat ziet er heerlijk uit. Love Lompia

http://dhini.nl

on 25 mei 2018

Veel werk, maar dan heb je ook wat…. 🙂

on 25 mei 2018

We hebben dit gemaakt met de kinderen , ondanks dat de foto heel mooi eruitziet, verwacht je dat het ingewikkeld is maar het was juist heel simpel en mega lekker! En ook de kinderen vonden het lekker. morgen proberen we de wrap met kip en avocado

on 26 mei 2018

Dit klinkt zo lekker en ziet er ook zo lekker uit! Ik heb deze link meteen opgeslagen.

on 26 mei 2018

Oeh, dit ziet er echt heerlijk uit! Denk dat ik dit wel eens wil gaan proberen.

on 26 mei 2018

mango dip, lijkt me heerlijk !

https://www.babyenkind.nl/

on 26 mei 2018

Mmmm, dat ziet er weer heerlijk uit!! Nog nooit gehoord van springrolls. Je hebt wel unieke recepten!

on 26 mei 2018

Oeh jammie dit klinkt ook alweer heerlijk!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.