+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Ken je dat? Je eet iets lekkers en je hoofd slaat op hol van combinatie ideeën. Een tijd geleden at ik een Thaise salade en daar werd ik enorm door geïnspireerd om binnenkort iets lekkers mee te maken! Springrolls zijn bij mij favoriet in de lente & zomer, het zijn eigenlijk rijstvellen die je kan vullen me alles wat je lekker vind. Ik vind het dan een kunst om er zo veel mogelijk groente, fruit en verse kruiden in te stoppen, waardoor het niet alleen hemels maar ook gezond is! Verse springrolls met kleurrijke groente, mango en dip is makkelijk te maken, rijk aan veel voedingstoffen en om je vingers bij af te likken.

Verse springrolls

We kennen allemaal de loempia’s van de Vietnamees op de hoek. Maar wist je dat de rijstvellen waar deze goddelijke snacks mee gevuld worden ook vers gegeten kunnen worden? Spring rolls heten niets voor niets spring rolls. Lente rolletjes, ze zijn vaak kleurrijk, licht en geven je een zomers gevoel. Gevuld met de meest vers en knapperige groenten, licht en smaakvol voor de eerste warme dagen met een dip.

Sauslover

Als ik eerlijk ben dan wil ik overal wel een sausje of een dip bij, het maakt het eten gezelliger, lekkerder en je hebt een extra handeling. Zo heeft een chef mij eens geleerd, een gerecht is pas af als je er een saus aan toevoegt die alle smaken verbindt. 

Verse springrolls met kleurrijke groente, mango en dip

Bereidingstijd: 20 minuten

Voor 2/3 personen

Ingrediënten

  • 1 pak rijstvellen (verkrijgbaar bij Toko’s en grote supermarkten)
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 wortel
  • 1 avocado
  • 1 oranje/gele paprika
  • 2 reepjes lente-ui (in dunne ringetjes gesneden)
  • verse koriander
  • verse munt
    Saus ingrediënten
  • 1/2 kleine rode peper (fijn gehakt of in dunne rondjes)
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 1/2 klein knoflookteentje
  • 3 eetlepels Kikkoman of sojasaus
  • 1/2 verse limoen (rasp en sap

Benodigdheden

handrasp
waterkoker

Bereidingswijze

1. Snijd alle groente in dunne reepjes zoals je ziet op de tussen foto van de schaal.
2. Pluk daarna de verse kruiden en leg ze in de schaal erbij.
3. Kook vervolgens wat water en voeg in een grote schaal waar de rijstvellen makkelijk in kunnen wellen. Leg 1 rijst vel per keer in de kom/schaal en laat er ongeveer voor 5 seconden in liggen. Haal eruit en leg op het bord waar je de springpolls gaat maken.
4. Leg vervolgens de verschillende groente in het midden van het rijstpapier en rol eerst de onderkant omhoog zodat de groente bedekt is en pak hem dan als een soort cadeautje in van de zijkanten en rol als laatste omhoog zodat hij geheel dicht zit. Zorg er daarna wel voor dat je hem strak op rolt, dat eet fijner!

Dressing:

5. Voeg als laatste de fijngehakte knoflook en rode peper bij de gembersiroop en voeg hier de sojasaus aan toe, even goed roeren. Voeg als laatste de limoensap en de rasp toe en de dressing is klaar!

Tip: ben je net zoals mijn vriend niet gek op munt en koriander? Gebruik dan andere verse kruiden die je wel lekker vind zoals bieslook of Thaise basilicum.

Gek op de Aziatische keuken? Maak dan eens Vietnamese noedelsalade met garnalen en avocado!

Volg The Lemon Kitchen!!
Facebook klik hier!
Instagram klik hier!

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse bij The Lemon Kitchen
Ik ben Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie & proef je overal in terug. Eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Laatste artikelen van Jadis Schreuder

Blijf op de hoogte van
The Lemon Kitchen. Maandag, woensdag & vrijdag nieuwe recepten!
Waarvan 1 vegetarisch.

Nieuwsbrief

Share This