Verse springpolls met gekleurde groente, mango en frisse dip
Heb je zin in een lichte maaltijd? Of ben je gewoon toe aan wat gezonds? Maak dan verse springrolls met kleurrijke groente, mango en dip.
Gang Hoofdgerecht
Keuken aziatisch
Trefwoord vegetarische recepten
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 20 minutenminuten
Servings 2personen
Author Jadis Schreuder
Equipment
Handrasp
waterkoker
Ingrediënten
1pak rijstvellenverkrijgbaar bij Toko’s en grote supermarkten
1/2komkommer
1/2wortel
1avocado
1oranje/gele paprika
2reepjes lente-uiin dunne ringetjes gesneden
verse koriander
verse munt
Saus ingrediënten
1/2kleine rode peperfijn gehakt of in dunne rondjes
2eetlepelsgembersiroop
1/2klein knoflookteentje
3eetlepelsKikkoman of sojasaus
1/2verse limoenrasp en sap
Instructies
Snijd alle groente in dunne reepjes zoals je ziet op de tussen foto van de schaal.
Pluk daarna de verse kruiden en leg ze in de schaal erbij.
Kook vervolgens wat water en voeg in een grote schaal waar de rijstvellen makkelijk in kunnen wellen. Leg 1 rijst vel per keer in de kom/schaal en laat er ongeveer voor 5 seconden in liggen. Haal eruit en leg op het bord waar je de springpolls gaat maken.
Leg vervolgens de verschillende groente in het midden van het rijstpapier en rol eerst de onderkant omhoog zodat de groente bedekt is en pak hem dan als een soort cadeautje in van de zijkanten en rol als laatste omhoog zodat hij geheel dicht zit. Zorg er daarna wel voor dat je hem strak op rolt, dat eet fijner!
Dressing
Voeg als laatste de fijngehakte knoflook en rode peper bij de gembersiroop en voeg hier de sojasaus aan toe, even goed roeren. Voeg als laatste de limoensap en de rasp toe en de dressing is klaar!
Notities
Tip: ben je net zoals mijn vriend niet gek op munt en koriander? Gebruik dan andere verse kruiden die je wel lekker vind zoals bieslook of Thaise basilicum.