Mijn vader ging vroeger regelmatig naar Thailand, als hij dan terug kwam toverde hij de lekkerste maaltijden op tafel. Vaak ging dat gepaard met een hapje suiker, rijst of een glas melk om de ‘pittigheid’ te dempen. Maar lekker dat ik het vond! En nog steeds. Pad Thai is een gerecht waar mijn zus vooral op straat in Thailand als streetfood at.
Wanneer ze hier weer enthousiast over vertelde begon ik alweer te watertanden. Ieder heeft zo zijn of haar eigen variant op Pad Thai. Ik kook heel graag met gember en soms wissel ik af met een scheutje Gimber. Lekker met een frisse touch en knapperige nootjes! Hieronder zie je mijn Pad Thai variant met gember & citroen.
Als je thais kookt kook je vanzelfsprekend met de lekkerste smaakmakers waaronder gember. Je kan verse gember gebruiken maar ook bijvoorbeeld Gimber. Mijn favoriete licht-pittige biologische gember drankje waar je van alles mee kan maken!
Ben je opzoek naar nog meer recepten met gember?
Zalm past er heel goed bij! Maak dan bijvoorbeeld eens zalm ceviche of zalm in sojasaus, gember & citroen. Een zomers #vegan voorgerecht kan ook zoals Watermeloen tartaar met avocado en gember.
Liever zoet? Maak dan gember cake met rum & citroen.
#Samenwerking met Gimber
Eén reactie
ik ben dol op gember! Dit drankje kopen wij vaak bij de delicatesse winkel in het dorp verder op.