Laat de noedels 4 minuten in kokend water gaar worden, handig als je er een deksel op zet en giet af en zet even apart.
Doe nu de saus en een eetlepel vissaus en de gare noedels erbij. Probeer een handigheid te vinden om in je wokpan zo min mogelijk te hoeven roeren, maar het toch te laten mengen. Doe nu de Pad Thai pasta erbij en meng het geheel.
Als laatste bak je de gamba's in dezelfde pan. Na een paar minuten worden ze mooi oranje van kleur en zijn ze gaar.
Pak ondertussen een vijzel en doe hier de pinda's in, maak ze zo fijn als dat je zelf lekker vindt. Schep de pad thai op een grote schaal, knijp een halve limoen/citroen over de Pad Thai uit.
Serveer voor de pittige liefhebber met een bakje met 3 el vissaus gemengd met de rawit pepertjes (zonder zaadjes) en roer er een theelepel (riet of basterd) suiker doorheen.
Zet de schaal op tafel en laat iederen zelf op scheppen. Strooi als laatste de pinda's over je bord en eventueel wat verse koriander.