Salade met erwtjes, avocado en pita croutons

Salade met erwtjes, avocado en pita croutons

Als de zonuren in Nederland weer toenemen staan de salades bij ons al snel weer op tafel! Met salades kun je eindeloos variëren. Vegetarisch koken lijkt al snel lastig maar dit recept heeft echt geen vlees of vis nodig!
Deze kleurrijke salade met erwtjes, avocado en pita croutons is gevuld met allerlei verse groenten, kruiden en (natúúrlijk) citroen. Als je in een salade verschillende kleuren en structuren samenbrengt is het echt een feestje om naar te kijken en op te eten.
Lekker met biologisch kruidenzout van Herbamare!

Loopt het water je in de mond van de salade met erwtjes, avocado en pita croutons en ga je dit recept ook maken?
Nog inspiratie nodig voor een andere lekkere salade? Kijk dan ook eens bij het recept voor Watermeloensalade met geitenkaasbolletjes.
5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
kleurrijke salade met erwtjes avocado en pita croutons

Salade met erwtjes, avocado en pita croutons

Gang salades & bijgerecht
Keuken Mexicaans, Spaans
Trefwoord avocado recepten, citroen recepten, gezonde recepten, gezonde salade, makkelijke recepten, nazomer recepten, zomer recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • Handrasp
  • citruspers
  • oven
INGREDIËNTEN
  • 300 g biologissche doperwten uit de vriezer
  • 2 rijpe avocado’s in blokjes van 1 bij 1 cm
  • 100 g snack paprika’s in ringetjes
  • 200 g gekleurde cherry tomaatjes door de helft
  • 1 (snack) komkommer in blokjes van 1 bij 1 cm
  • 1/4 bosje verse munt
  • 1/4 bosje verse koriander
  • 4 (spelt) pita broodjes
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1/2 bio citroen zeste
  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • 1 el olijfolie
  • 100 ml geitenyoghurt
  • 1/2 bio citroen sap en zest
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 2 theelepel gerookte paprikapoeder
BEREIDING
  • Verwarm eerst de oven voor op 180 graden en leg bakpapier op de plaat.
  • Snijd de spelt pitabroodjes open zodat je 2 rondjes krijgt, snijd vervolgend de rondjes in 8 puntjes per plakje.
  • Mix de olijfolie met de fijngehakte knoflook, gerookte paprika en wat peper en zout. Leg vervolgens de pita croutons op de bakplaat en mix de olie mix erdoorheen. Zet de pitabroodjes 6 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn geworden.
  • Zet hierna een steelpannetje gevuld met de doperwtjes op middelhoog vuur en schenk er een klein beetje water bij. Laat de doperwtjes kort borrelen zodat ze mooi fel groen en knapperig blijven.
  • Voeg vervolgens de snack paprika’s, komkommer, avocado, cherrytomaatjes en de doperwtjes bij elkaar.
DRESSING
  • Voor de dressing meng je geitenyoghurt met de fijn gehakte knoflook, citroen sap & zest, gerookte paprikapoeder en peper en zout.
  • Hak vervolgens de koriander en munt fijn en verdeel over de salade. Haal de pita croutons uit de oven en verdeel over de salade. Maak de salade vervolgens af met de dressing, rasp wat citroenzest erover.
  • Tip: houd je niet van koriander? Geen probleem zonder koriander is de salade nog steeds een feestje!

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?

Kijk dan eens op deze pagina’s:

 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

11 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte