+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Als je aan de zomer denkt, denk je toch al gauw aan watermeloen. De zomerse meloen soort is vrijwel ieders favoriet. De kleur en de smaak zijn beide verrassend. Op vakantie zijn de watermeloenen vaak mega zoet, maar in Nederland kun je ook lekkere watermeloen krijgen. De fris-zoete smaak van de watermeloen combineert heerlijk met het romige van geitenkaas. Geitenkaas is lekker maar vaak onhandig te verdelen in een salade. Bettine heeft nu in zijn assortiment makkelijk te verdelen geitenkaas bolletjes. Handig voor in de salade en het ziet er ook nog eens mooi uit! Deze zomerse salade is ook lekker als side dish naast een hoofdgerecht of als lunchgerecht. Voor kinderen is deze watermeloensalade met geitenkaasbolletjes perfect en het is nog snel en gezond ook! Wist je dat meloen familie is van de komkommerfamilie?

Watermeloensalade met geitenkaasbolletjes

Ingrediënten: (voor 2 personen)
1 bakje salade bolletjes van Bettine
250 gram cherry tomaatjes
1 komkommer
1/2 citroen
400 gram watermeloen
4 eetlepels extra vierge olijfolie
1 snufje salt flakes

Benodigdheden:
1 bakje voor de dressing
1 vork voor het uitpersen van de citroen

Bereidingswijze:
1. De watermeloen snijd je in gelijke vierkante stukken van 2 cm bij 2 cm.
2. Halveer de cherrytomaten en snijd de komkommer in halve maantjes.
3. Snijd de citroen door midden en knijp hem uit in een bakje en meng met de extra vierge olijfolie. Meng het geheel even door elkaar en voeg wat salt flakes en peper aan de dressing toe.
4. Verdeel alles in 4 mooie kommen en besprenkel de dressing over de salade heen
5. Verdeel de geitenkaas bolletjes over de vier kommen als laatste over de salade. Voeg naar smaak nog wat salt flakes en peper toe.

Tip:
Mis je nog een crunch in de salade? Maak dan van oud brood, knoflook en olijfolie lekkere croutons of voeg noten toe. Geroosterde hazelnoten zijn erg lekker bij deze salade, voeg dan ongeveer 20 gram noten per persoon toe.

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This