Verwarm eerst de oven voor op 180 graden en leg bakpapier op de plaat.
Snijd de spelt pitabroodjes open zodat je 2 rondjes krijgt, snijd vervolgend de rondjes in 8 puntjes per plakje.
Mix de olijfolie met de fijngehakte knoflook, gerookte paprika en wat peper en zout. Leg vervolgens de pita croutons op de bakplaat en mix de olie mix erdoorheen. Zet de pitabroodjes 6 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn geworden.
Zet hierna een steelpannetje gevuld met de doperwtjes op middelhoog vuur en schenk er een klein beetje water bij. Laat de doperwtjes kort borrelen zodat ze mooi fel groen en knapperig blijven.
Voeg vervolgens de snack paprika’s, komkommer, avocado, cherrytomaatjes en de doperwtjes bij elkaar.
DRESSING
Voor de dressing meng je geitenyoghurt met de fijn gehakte knoflook, citroen sap & zest, gerookte paprikapoeder en peper en zout.
Hak vervolgens de koriander en munt fijn en verdeel over de salade. Haal de pita croutons uit de oven en verdeel over de salade. Maak de salade vervolgens af met de dressing, rasp wat citroenzest erover.
Tip: houd je niet van koriander? Geen probleem zonder koriander is de salade nog steeds een feestje!
Notes
Loopt het water je in de mond van de salade met erwtjes, avocado en pita croutons en ga je dit recept ook maken?