Roze cupcakes met confetti & citroen

Roze cupcakes met confetti & citroen

Pastelkleurige cupcakes passen perfect in deze tijd van het jaar. De bloemetjes laten zich weer zien en de algemene sfeer is net iets vrolijker. Lente, ik kijk er elk jaar weer naar uit! De frisse, lichte recepten trouwens ook. Het eerste asperge recept heb ik van de week ook weer geplaatst. Ik heb deze keer weer een vegan cupcake recept gemaakt omdat ik merk dat ik ze eigenlijk op deze manier nóg lekkerder vindt, dan met dierlijke producten. Daarnaast is dit recept ook iets gezonder, door het volkorenmeel en de plantaardige boter. 

Roze cupcakes

Het maken van cupcakes vind ik elke keer weer een feestje. Vooral wanneer de cupcakes afgebakken en afgekoeld zijn. Dan kan ik de botercréme er weer sierlijk op spuiten. Deze keer heb ik ervoor gekozen om biologisch cranberrysiroop te gebruiken om de botercréme een roze touch te geven. Verder vond ik het leuk om wat confetti er overheen te strooien om te vieren dat het lente is, het zonnetje schijnt en er mooiere/betere tijden aankomen. 

Heb jij dit roze cupcake recept ook gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat je het in een review weten onderaan dit recept?

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
roze cupcake met confetti & citroen

Roze cupcakes met confetti & citroen

Gang Gebak, Nagerecht, zoet
Keuken Amerikaans
Trefwoord bakrecepten met citroen, biologische citroen, cranberry, cupcakes, vegan recepten, Vegetarische & vegan
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 8 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • oven
  • handrasp/zesteur
  • citruspers
  • Mixer
  • cupcake houder & vormpjes
  • spuitzak
  • spuitmondje
  • zeef
INGREDIËNTEN
  • 150 g volkoren tarwe bloem/meel
  • 140 g witte basterdsuiker
  • 115 g Flora plantaardige boter
  • ½ tl zout
  • 1 tl citroenzeste biologisch
  • 1 tl baking soda zuiveringzout
  • 200 ml sojamelk
  • 1 tl citroensap biologisch

Roze botercrème

  • 2 el confetti pastelkleur
  • 100 g poedersuiker
  • 20 g vanille suiker
  • 30 ml bietensap of cranberrysiroop
  • 250 g Flora plantaardige boter
  • 1 eetlepel citroensap
  • zeste van 1/2 citroen
  • 2 eetlepels soja of havermelk
BEREIDING
  • Vul eerst een cupcakehouder met cupcakevormjes. Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Haal de plantaardige boter alvast uit de koeling.
  • Pak nu een bak en meng de sojamelk met citroensap in een maatbeker, roer even en zet het mengsel apart.
  • Pak een grote beslagkom en doe hier de sojamelk samen met de plantaardige boter, suiker en citroenzeste in. Doe ook de gezeefde volkoren meel/bloem erbij. Tijdens het zeven houd je de grove gedeeltes over, doe deze ook in de beslagkom. Doe de baking soda en het zout erbij. Mix alles tot het bijna klontvrij is.
  • Vul de cupcakevormpjes voor tweederde. En zet ze in de cupcakehouder en bak ze ongeveer 30-35 minuten in de oven tot ze goudglanzend en gaar zijn. Dit is langer dan je gewend bent van cupcakes, maar omdat ze vegan zijn en er dus geen ei in zit, is de garing tijd langer. Laat ze afkoelen en begin met de citroen botercrème.
  • Roze botercrème
  • Pak een kom en doe hier kleine stukjes gesneden plantaardige boter en de poeder & vanille suiker in, samen met 1 eetlepel citroensap en 30 ml cranberrysiroop. Meng totdat het fluweel zacht is geworden en je een perfecte roze botercréme krijgt. Doe er nog een scheutje eetlepel soja of havermelk bij en klop nog even door. Je krijgt nu een prachtige licht roze kleur.
  • Doe eerst het spuitmondje met kartels in de spuitzak en daarna de botercréme. Draai als laatstse de bovenkant strak en nu kan je op de afgekoelde cupcakes de botercréme verdelen.
  • Strooi op het laatste moment nog wat citroen krulletjes en confetti ter versiering over de cupcakes.

Lente recepten met citroen

Het maken van je eigen cupcakes is zó veel lekkerder en leuker als het zelf maakt. Ben je op zoek naar nog meer lente recepten met citroen, zoals deze roze cupcakes met confetti? Kijk dan eens op deze pagina’s:

matcha cupcakes vegan recept met citroen

Eén reactie

5 from 1 vote

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte