Het is hartje zomer en dat betekend dat het courgette seizoen vol in gang is. De witte, groene en gele courgette (soms zelfs met courgettebloemen) zijn nu vol op verkrijgbaar. Dit wil zeggen dat ze betaalbaarder, lekkerder en in meerdere vormen en maten te koop zijn. Ik ben altijd een grote fan geweest van koken met de seizoenen. Het heeft meerder voordelen! Deze snelle pizza is echt erg lekker en makkelijk om te maken. Ben je geen fan van blauwe kaas, zoals gorgonzola? Geen probleem, dit katje ook weg laten. Voor de liefhebber is het een extraatje. Ik word altijd erg blij van blauwe (gesmolten) kaas op mijn flammkuchen, pizza, hamburger en/of broodje. Zie hieronder het Pizza Bianca met zalm recept.
Ondanks dat ik recepten en gerechten met tomaat erg lekker vind, gaat mijn voorkeur bijna altijd uit naar Pizza Bianca. Dit wil eigenlijk zeggen een ‘witte’ pizza zonder passata/tomatensaus. De rosé perfect rosé gegaarde zalm (gebruik hiervoor de Thermapen of D.O.T) , met de courgette en het licht-zout en pittige van de gorgonzola past perfect bij het frisse van de flinterdunne citroen. Geen tijd om zelf aan de slag te gaan met pizza deeg? Tip: tegenwoordig heb je ook Italiaanse (no spon, gewoon enthousiast) pizza bodems. Die zijn erg lekker!
Afgelopen tijd heb ik allerlei BBQ recepten gemaakt met zalm, ik kan er geen genoeg van krijgen. Ben je opzoek naar nog meer zalm inspiratie, zoals deze Pizza Bianca met zalm?
Eén reactie
Die lijkt me een beetje zwaar, maar ook we zijn fris dus leuk. We gaan ‘m maken