Bloemkool uit de oven met kruidenpesto
Naar recept gaan Recept afdrukken

Bloemkool uit de oven met kruidenpesto

Dit is momenteel een van de favorieten om thuis te maken, kook er wat al dente pasta bij en je hebt een hemels hoofdgerecht. Dit recept komt uit mijn kookboek, waarbij de biologische citroenen van Ekoplaza (uit Sicilië) in de hoofdrol staan. De reden dat ik dit recept deel is dat momenteel de bloemkolen van Ekoplaza in overvloed zijn. De groei ging door de temperatuur een tijd geleden wat langzamer dan verwacht en nu zijn ze allemaal tegelijkertijd rijp. Een goede reden om allemaal wat m eer bloemkool te kopen en te bereiden. Dit bloemkool uit de oven recept met kruidenpesto is makkelijk te maken, erg lekker en supergezond.

Eet wat meer bloemkool, ze zijn nu in overvloed en erg lekker uit de oven

 

Bloemkool met kruidenpesto

Dit kleurrijke en verslavend lekkere recept vind je terug op bladzijde 120 in mijn informatieve kookboek! De kruiden pesto uit dit recept is trouwens ook lekker om op een broodje, toastje of bij andere gerechten te eten. Bloemkool is gezond, heel veelzijdig en momenteel dus in overvloed. Help jij ook een handje mee? Zou zonde zijn om ze weg te moeten gooien.

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Bloemkool met kruiden pesto

Bloemkool uit de oven met kruidenpesto

Keuken Italiaans
Totale tijd 35 minuten
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • steelpan
  • oven
  • Handrasp
  • staafmixer of vijzel
INGREDIËNTEN
  • 1 bloemkool
  • 2 cl water
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • biologische citroen
  • 1 tl herbamare kruidenzout
  • versgemalen peper
  • Dragon voor bij het pesto recept
BEREIDING
  • Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht.
  • Breng water aan de kook met 1 theelepel zout
  • Snijd de onderkant van de bloemkool recht af en zorg dat hij kan blijven staan. Verwijder de meeste bladeren, maar niet allemaal. 
  • Blancheer de bloemkool nu 8 minuten in het kokende water met de deksel erop.
  • Giet nu het water af (of gebruik dit eventueel voor een bouillon) en laat de bloemkool even uitdampen. Meng i. een bakje de olijfolie, kruidenzout en peper. Roer even goed door en smeer vervolgens de bloemkool hiermee in.
  • Zet de bloemkool 25 minuten ongeveer in de oven.
  • Maak vervolgens de kruidenpesto. Hier heb je een staafmixer of vijzel bij nodig. Bekijk hier het recept en voeg er nog wat verse dragon aan dit recept toe. 
  • Zet nu de grill stand nog voor 5 minuten aan en rooster de bloemkool nog even goudbruin. 
  • Haal als laatste de gegrilde bloemkool uit de oven en smeer in met de frisse kruidenpesto. 

Recepten uit de oven

Ben jij net zoals ik gek op recepten uit de oven zoals deze bloemkool met kruidenpesto? Vooral groentenen zalm uit de oven zijn mijn favoriet!
Maak bijvoorbeeld eens:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte