Wagyu entrecote met jalapeno salsa
wagyu entrecote met jalapeno salsa
Wagyu entrecote met jalapeno salsa

Wagyu entrecote met jalapeno salsa

Als je denkt dat entrecote lekker is, dan moet je écht eens deze Wagyu entrecote van Bollensteak proberen. He-mels! Wanneer je de wagyu entrecote even kort grillt op de barbecue krijg je door de Maillard reactie (karamelisatie van de eiwitten) nog meer een verdieping in de smaak. Door het grillen krijgt het vlees een krokant korstje en dan heb ik het nog niet eens over de malsheid en sappigheid van deze wagyu entrecote gehad. Need I say more?

Wagyu a5 entrecote

Je vraagt je wellicht af A5?Dit Japanse volbloed Wagyu is een A5 plus, the best of the best dus! Het is een van de meest exclusieve stukjes vlees dat te verkrijgen is. Wagyurundvlees wordt beschouwd als één van de allerduurste vleessoorten ter wereld. Gefokt op welbekende de traditionele Japanse wijze en herkenbaar aan de prachtige marmering en onweerstaanbare malsheid. Wat wil zeggen dat het zachte vet mooi verdeeld is door het vlees. Wat enorm veel smaak geeft. Deze wagyu A5 entrecote is favoriet onder de beste chefs over de hele wereld, maar ook verkrijgbaar in Nederland voor thuiskoks! 

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp

Entrecote wagyu met jalapeno salsa

Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Argentijns, Mexicaans
Trefwoord entrecôte, perfect vlees garen, rundvlees, steak
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4
Auteur Jadis
TOOLS
  • Barbecue of kamado
  • Koksmes
INGREDIËNTEN
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 1/2 st Biologische sinaasappel sap & rasp
  • 1/2 Biologische citroen sap & rasp
  • 10 g verse koriander
  • 10 g basilicum
  • ½ tl salt flakes (Maldon zout)
  • 2 st jalapeno pepers
  • 5-600 g Wagyu entrecote A5 Bollensteak.nl

Optioneel met aardappelen uit de oven!

    BEREIDING
    • Laat de wagyu entrecote even op kamertemperatuur komen.
    Jalapeno salsa
    • Hak de verse kruiden en de jalapeno zo fijn mogelijk. Rasp een citroen & een halve sinaasappel en pers ze ook uit. Meng dit met de de fijngesneden jalapenos en olijfolie. Proef en breng op smaak met een snuf zout, grove zwarte peper.
    Grill de wagyu entrecote
    • Verhit de barbecue naar maximaal en leg de wagyu entrecote op de zijkant zodat de vetrand krokant wordt. Leg de wagyu entrecote op de grill voor ongeveer 2 minuten.
    • Meet voor de zekerheid de kerntemperatuur van de entrecote. Bij een kerntemperatuur van 43-45 graden zou ik het vlees nog een minuut omdraaien en dan even laten rusten. De kerntemperatuur van het vlees zal ongeveer doorgaren tot 48 graden. Perfect!
    • Strooi wat zoutvlokken over de entrecote en snijd 'm in dunne plakken en verdeel de jalapeno salsa eroverheen.
      Serveertip: lekker met gebakken aardappelen!

    Wagyu KOE entrecote

    Inmiddels heb ik al meerdere  entrecote recepten op de website staan. Ben je opzoek naar nog meer entrecote inspiratie, zoals deze wagyu entrecote met jalapeno salsa? Maak dan bijvoorbeeld eens:

    Wagyu A5

    Binnen Wagyu zijn er verschillende gradaties waarvan A5 de hoogste score is die Wagyu vlees kan krijgen. Deze score is bepaald door de JMGA (Japanese Meat Grading Association). Een onafhankelijke autoriteit die op de vlakken marmering, vet, kleur, textuur (malsheid) het vlees beoordelen. Niet gek dat je dit soort vlees veelal ziet terugkomen bij ‘fine dining’ en Michelin restaurants. 

     

    Bollensteak 

    Wil jij als  gepassioneerde thuiskok ook met deze wagyu entrecote aan de slag of misschien een ander mooi stukje vlees? Bestel dan eens bij Bollensteak, dé online slagerij met top kwaliteit!

     

    wagyu entrecote met jalapeno salsa
    Samenwerking Bollensteak.nl

    Eén reactie

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Waardering recept




    Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

    Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

    Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

    Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

    Blijf op de hoogte

    Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

    Blijf op de hoogte