Als je denkt dat entrecote lekker is, dan moet je écht eens deze Wagyu entrecote van Bollensteak proberen. He-mels! Wanneer je de wagyu entrecote even kort grillt op de barbecue krijg je door de Maillard reactie (karamelisatie van de eiwitten) nog meer een verdieping in de smaak. Door het grillen krijgt het vlees een krokant korstje en dan heb ik het nog niet eens over de malsheid en sappigheid van deze wagyu entrecote gehad. Need I say more?
Je vraagt je wellicht af A5?Dit Japanse volbloed Wagyu is een A5 plus, the best of the best dus! Het is een van de meest exclusieve stukjes vlees dat te verkrijgen is. Wagyu–rundvlees wordt beschouwd als één van de allerduurste vleessoorten ter wereld. Gefokt op welbekende de traditionele Japanse wijze en herkenbaar aan de prachtige marmering en onweerstaanbare malsheid. Wat wil zeggen dat het zachte vet mooi verdeeld is door het vlees. Wat enorm veel smaak geeft. Deze wagyu A5 entrecote is favoriet onder de beste chefs over de hele wereld, maar ook verkrijgbaar in Nederland voor thuiskoks!
Inmiddels heb ik al meerdere entrecote recepten op de website staan. Ben je opzoek naar nog meer entrecote inspiratie, zoals deze wagyu entrecote met jalapeno salsa? Maak dan bijvoorbeeld eens:
Binnen Wagyu zijn er verschillende gradaties waarvan A5 de hoogste score is die Wagyu vlees kan krijgen. Deze score is bepaald door de JMGA (Japanese Meat Grading Association). Een onafhankelijke autoriteit die op de vlakken marmering, vet, kleur, textuur (malsheid) het vlees beoordelen. Niet gek dat je dit soort vlees veelal ziet terugkomen bij ‘fine dining’ en Michelin restaurants.
Wil jij als gepassioneerde thuiskok ook met deze wagyu entrecote aan de slag of misschien een ander mooi stukje vlees? Bestel dan eens bij Bollensteak, dé online slagerij met top kwaliteit!
Eén reactie
Watertandend lekker ziet dit er uit! Gaaf recept.