Feestelijker kan niet! Geitenkaas fondue met truffel, gemaakt met bubbels. Lekker met druiven, verse vijgen en geroosterde groenten. Een gerecht dat fijn is om te delen met de hele familie. Als geitenkaas liefhebber vind ik het heerlijk om steeds meer mensen te inspireren met zuivelproducten van de geit. Zie hieronder het recept voor deze hemelse geitenkaas fondue in kerstsferen!
Geitenkaas fondue
Truffel en geitenkaas is écht een goude combinatie. Het aardse en aromatische van de truffel past erg goed bij de volle en frisse smaak van de geitenkaas. Ik heb ervoor gekozen om naast vers fruit zoals druiven en vijgen er ook gegrilde spruitjes, romanesko en avocado bij te serveren, maar iedereen heeft zo zijn/haar favoriete groenten.
Eerder dit jaar heb ik na het opnemen van een superleuk filmpje over ‘geiten melken in samenwerking met Ontdek de geit ook een lekker groene salade recept gemaakt met een geitenyoghurtdressing gemaakt. Ik kook veel met geitenproducten varierend van geitenyoghurt, melk, kaas en soms zelf vlees. In mijn kookboek staat ook een geitenstoof recept. In deze feestmaand werd ik samen met nog een paar Foodies uitgedaagd om ieder een kerst recept met geitenzuivel te maken. De keuze voor een geitenkaas fondue was al snel gemaakt, want dit is een favoriet gerecht in de familie! Het is niet alleen lekker, maar ook heel erg gezellig.
Inmiddels staan mijn website en kookboeken vol met allerlei geitenzuivel recepten. Ben je opzoek naar nog meer feestrecepten inspiratie met geitenzuivel, zoals deze geitenkaas fondue met truffel? Maak dan bijvoorbeeld eens:
.
Eén reactie
Kan natuurlijk ook met geitenkaas!