Geitenkaas fondue met truffel

Geitenkaas fondue met truffel

Feestelijker kan niet! Geitenkaas fondue met truffel, gemaakt met bubbels. Lekker met druiven, verse vijgen en geroosterde groenten. Een gerecht dat fijn is om te delen met de hele familie. Als geitenkaas liefhebber vind ik het heerlijk om steeds meer mensen te inspireren met zuivelproducten van de geit. Zie hieronder het recept voor deze hemelse geitenkaas fondue in kerstsferen! 

 

Geitenkaas fondue

Truffel en geitenkaas is écht een goude combinatie. Het aardse en aromatische van de truffel past erg goed bij de volle en frisse smaak van de geitenkaas. Ik heb ervoor gekozen om naast vers fruit zoals druiven en vijgen er ook gegrilde spruitjes, romanesko en avocado bij te serveren, maar iedereen heeft zo zijn/haar favoriete groenten.  

Ontdek de geit 

Eerder dit jaar heb ik na het opnemen van een superleuk filmpje over ‘geiten melken in samenwerking met Ontdek de geit ook een lekker groene salade recept gemaakt met een geitenyoghurtdressing gemaakt. Ik kook veel met geitenproducten varierend van geitenyoghurt, melk, kaas en soms zelf vlees. In mijn kookboek staat ook een geitenstoof recept. In deze feestmaand werd ik samen met nog een paar Foodies uitgedaagd om ieder een kerst recept met geitenzuivel te maken. De keuze voor een geitenkaas fondue was al snel gemaakt, want dit is een favoriet gerecht in de familie! Het is niet alleen lekker, maar ook heel erg gezellig. 

 

geitenkaas fondue met truffel
Geitenkaas fondue met truffel

Geitenkaas fondue met truffel en bubbels

Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Frans
Trefwoord biologische citroen, geitenkaas recepten, kaas recepten, kaasfondue, makkelijk recept, truffel
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • sauspan/fondue pan
  • Anti aanbak pan
  • citruspers
  • handrasp of mandoline
INGREDIËNTEN
  • 300 g geraspte (belegen) geitenkaas (2 zakjes)
  • ½ biologische citroen
  • st (zuurdesem) stokbrood
  • ½ st verse truffel bol Delicatesse zaken of online
  • extra vergine olijfolie
  • rode druiven & verse vijgen
  • groenten zoals spruitjes, romanesko, avocado & druiven
  • 150 ml Champagne/prosecco of witte wijn
  • snuf witte peper & zout
BEREIDING
  • Blancheer eerst de groenten naar keuze en rooster ze daarna met een scheut olijfolie in de oven. Bak het brood ondertussen af en snijd in plakken.
  • Doe een scheutje water in een sauspan en zet op middelhoog vuur. Voeg de geraspte geitenkaas erbij. Blijf roeren totdat de kaas iets gaat smelten en blus af met de Champagne/prosecco. Zet het vuur lager en blijf roeren totdat je een smeuïge gladde kaasfondue krijgt.
  • Als de kaasfondue goed op smaak en gesmolten is, rasp dan de verse truffel en rasp van een halve citroen er overheen en roer kort door de kaasfondue.
  • Serveer de druiven en verse vijgen op tafel erbij en houd de fondue pan eventueel warm met een kaarsje eronder.

Geitenkaas fondue met truffel 

Inmiddels staan mijn website en kookboeken vol met allerlei geitenzuivel recepten. Ben je opzoek naar nog meer feestrecepten inspiratie met geitenzuivel, zoals deze geitenkaas fondue met truffel? Maak dan bijvoorbeeld eens:

Leuke weetjes over geitenzuivel

  1. Wist je dat een melkgeit (als ze goed verzorgd en gevoed wordt) gemiddeld 1000 liter (gemiddeld 3 liter per dag) melk per jaar afgeeft?
  2. Je tegenwoordig in élke supermarkt geitenkaas, melk en vaak yoghurt kan vinden? Ontdek de Geit heeft ook een handig overzicht gemaakt of er bij jou in de buurt ook een geitenbedrijf zit, leuk om eens (met je kinderen) langs te gaan! 
  3. De reden dat geitenkaas wit van kleur is en niet geel, zoals bij koemelk kaas. Dit komt doordat in geitenmelk de stof beta-caroteen (geel van kleur) door de geit al omgezet is naar een kleurloze vitamine A. 

.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte