Als het aan mijn vriend zou liggen, zette ik dit gerecht elke week op tafel! Melanzane alla parmigiana heeft een perfecte balans tussen hartig, zoet, zuur, zout en fris.
Het is een populair recept uit mijn nieuwste kookboek The Lemon Kitchen Sicilië.
In het Siciliaans zeg je: “Parmigiana di Mulinciani”. Dit Siciliaanse recept heb ik op meer dan 10 verschillende manieren gegeten. Vrijwel elke Siciliaan heeft zo zijn of haar eigen familierecept. Zo leuk dat dit recept bij velen regelmatig op tafel staat. Omdat de feestdagen er aan komen en deze melanzane alla parmigiana een plekje verdiend op tafel. Staat het recept nu ook op de website. De Siciliaanse Nieuwjaars pizza Sfincione vind je trouwens ook online! Heerlijk om bijvoorbeeld op oudjaar dag te maken. De Sicilianen vieren hun nieuwjaar niet met oliebollen, maar met deze plaatpizza.
In The Lemon Kitchen Sicilië vind je 65 eenvoudige en vooral mega lekkere Siciliaanse recepten. Alle recepten hebben een perfecte balans tussen smaken, structuren en zuren. Iets waar deze ‘Italiaanse keuken met o.a. Arabische invloeden’ ook bekend om staat. Ben je benieuwd naar meer recepten zoals deze melanzane alla parmigiana? Bestel dan hier The Lemon Kitchen Sicilië kookboek.
4 reacties
goede uitleg, duidelijk en overzichtelijk
Dit is ook onze favoriet. Mooi gefotografeerd, wist niet dat het in dit kookboek stond. Gelijk even geprint.
T ziet er goed uit .wil t recept graag bewaren .maar weet niet hoe
je kunt het bewaren in de vriezer.