+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

HERFST PASTA 

Een super simpel recept, wat makkelijk te maken is en erg smaakvol is. Dit recept heb ik al kokende bedacht en het is echt een aanrader. Het romige van de gorgonzola samen met de pompoen is een gouden combinatie. Ik heb op de avonden dat ik weinig tijd en zin heb om te koken vaak zin om pasta te maken. Deze keer ging ik langs bij de kaasboer en haalde ik deze hemelse gorgonzola. Het is net wat romiger dan blauwe kaas en wat minder zacht als mascarpone. De pompoen hoef je ook alleen maar even te snijden én te roosteren in de oven. Zo is je vegetarische pasta met gorgonzola en gegrilde pompoen in een mum van tijd klaar!

Pasta met gorgonzola en gegrilde pompoen

Bereidingstijd: 30 minuten |  3/4 personen 

Ingrediënten

  • 1 zak 500 gram pasta (naar keuze)
  • 1 biologische citroen
  • +/- 450 gram gorgonzola
  • verse tuinkers
  • chili flakes
  • 1 kleine fles pompoen 

Benodigdheden

  • Handrasp
  • Oven

Bereidingswijze Pasta met gorgonzola en gegrilde pompoen

  1. Verwarm al eerste de oven voor op 200 graden en snijd de pompoen in dunne plakken van 1 centimeter dik en vervolgens in kleine blokjes van 2 centimeter breed.  Leg ze op een bakplaat met bakpapier en smeer de pompoen in met wat olijfolie, peper, zout en wat citroenrasp. Zet voor ongeveer 25 minuten in de oven, tot dat ze gaar zijn. 
  2. Bereidt de pasta zoals op de verpakking staat of naar smaak (mijn voorkeur gaat uit naar beetgaar) en giet ze als ze klaar zijn vervolgens weer af. Voeg een scheutje extra vergine olijfolie over de pasta met wat verse tuinkers en voeg hier de gorgonzola aan toe en roer het geheel. 
  3. Haal de pompoen uit de oven en voeg toe aan de pasta. Roer daarna het geheel en breng nog op smaak met wat citroenrasp, peper en wat chiliflakesHemels! 

Serveertip: Wil je toch liever wat meer saus? Meng dan de gorgonzola van te voren met wat kookroom/slagroom, citroensap & rasp en breng op smaak met wat zout en peper. 

 

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Ik ben Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie & proef je overal in terug. Eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Pasta met gorgonzola en gegrilde pompoen
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Blijf op de hoogte van
The Lemon Kitchen.
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

Nieuwsbrief

Share This