Pasta met gorgonzola en gegrilde pompoen

Pasta met gorgonzola en gegrilde pompoen

HERFST PASTA
Een super simpel recept, wat makkelijk te maken is en erg smaakvol is. Dit recept heb ik al kokende bedacht en het is echt een aanrader. Het romige van de gorgonzola samen met de pompoen is een gouden combinatie. Ik heb op de avonden dat ik weinig tijd en zin heb om te koken vaak zin om pasta te maken. Deze keer ging ik langs bij de kaasboer en haalde ik deze hemelse gorgonzola. Het is net wat romiger dan blauwe kaas en wat minder zacht als mascarpone. De pompoen hoef je ook alleen maar even te snijden én te roosteren in de oven. Zo is je vegetarische pasta met gorgonzola en gegrilde pompoen in een mum van tijd klaar!


Serveertip: Wil je toch liever wat meer saus? Meng dan de gorgonzola van te voren met wat kookroom/slagroom, citroensap & rasp en breng op smaak met wat zout en peper.


Gek op pompoen? Maak dan eens 5x herfst recepten met pompoen en citroen

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
Pasta met gorgonzola en gegrilde pompoen

Pasta met gorgonzola en gegrilde pompoen

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord citroen recepten, gezonde recepten, herfst recepten, Italiaanse recepten, makkelijke recepten, pompoen, snelle en makkelijke recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 0
TOOLS
  • Handrasp
  • oven
  • Citruspers (of met je hand)
INGREDIËNTEN
  • 500 gr pasta *te bestellen bij Pastaficio.nl
  • 1 biologische citroen
  • 400 gr gorgonzola
  • verse tuinkers
  • chili flakes
  • 1 st kleine fles pompoen
BEREIDING
  • Verwarm eerst de oven voor op 200 graden en snijd de pompoen (met schil) in dunne plakken van 1 centimeter dik en vervolgens in kleine blokjes van 2 centimeter breed.  Leg ze op een bakplaat met bakpapier en smeer de pompoen in met wat olijfolie, peper, zout en wat citroenrasp. Zet ongeveer 25 minuten in de oven, tot dat ze gaar zijn.
  • Bereidt de pasta zoals op de verpakking staat of naar smaak (mijn voorkeur gaat uit naar beetgaar) en giet ze als ze klaar zijn vervolgens weer af. Voeg een scheutje extra vergine olijfolie over de pasta met wat verse tuinkers en voeg hier de gorgonzola aan toe en roer het geheel.
  • Haal de pompoen uit de oven en voeg toe aan de pasta. Roer daarna het geheel en breng nog op smaak met wat citroensap, peper en wat chiliflakes. Hemels!

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met bijvoorbeeld wraps en citroen? Kijk dan eens op deze pagina’s:   Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Eén reactie

5 from 1 vote

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept