Verwarm eerst de oven voor op 200 graden en snijd de pompoen (met schil) in dunne plakken van 1 centimeter dik en vervolgens in kleine blokjes van 2 centimeter breed. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en smeer de pompoen in met wat olijfolie, peper, zout en wat citroenrasp. Zet ongeveer 25 minuten in de oven, tot dat ze gaar zijn.
Bereidt de pasta zoals op de verpakking staat of naar smaak (mijn voorkeur gaat uit naar beetgaar) en giet ze als ze klaar zijn vervolgens weer af. Voeg een scheutje extra vergine olijfolie over de pasta met wat verse tuinkers en voeg hier de gorgonzola aan toe en roer het geheel.
Haal de pompoen uit de oven en voeg toe aan de pasta. Roer daarna het geheel en breng nog op smaak met wat citroensap, peper en wat chiliflakes. Hemels!
Notities
Serveertip: Wil je toch liever wat meer saus? Meng dan de gorgonzola van te voren met wat kookroom/slagroom, citroensap & rasp en breng op smaak met wat zout en peper.