Passievrucht beurre blanc

Passievrucht beurre blanc

SAUS LOVER! Deze fantastische saus kan je bij Restaurant M’eat bestellen in Den Bosch. Er staat namelijk een gerecht van The Lemon Kitchen op de menukaart! Iets waar ik super trots op ben. Beurre blanc is een van mijn favoriete sauzen die zo goed samen gaat met vis. Het is een Franse fris-romige saus met passievrucht en biologische citroen. Onlangs ben ik met de chefs van restaurant M’eat de keuken in gegaan om tot het perfecte recept te komen en die deel ik graag met jullie! Passievrucht beurre blanc is een saus wat je tijdens de feestdagen kan maken!

Passievrucht beurre blanc

Beurre blanc is een klassieke Franse saus wat ik tijdens mijn Michelin restaurant stage WY Brussels voor het eerst heb geproefd. Een en al smaakexplosie! De saus is zacht, romig, fris en verslavend lekker! Zo kwam ik op het idee om hier een variant op te maken met biologische citroen en passievrucht. Benieuwd hoe je deze saus maakt? Zie hieronder het recept!
5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
passievrucht beurre blanc

Passievrucht beurre blanc met citroen

Gang Dagelijkse gerechten
Keuken Frans
Trefwoord beurre blanc saus, citroen gerechten, citroen recepten, gerechten met citroen, koken met citroen, sauzen met citroen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • Steelpannetje
  • Handrasp
  • citruspers
INGREDIËNTEN
  • 1/2 biologische citroen
  • 1 sjalotje
  • grote teen knoflook
  • vruchtvlees van 2 passievruchten
  • 100 ml chardonnay of een andere witte wijn
  • 250 gram roomboter gezouten aanrader is Lurpak
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 2 eetlepels kookroom
BEREIDING
  • Snijd eerst de sjalot en de knoflook fijn. Zet een steelpannetje op middelhoog vuur en voeg hier een eetlepel olijfolie, fijngesneden sjalot en knoflook, rasp van 1/2 citroen, verse rozemarijn en tijm takjes aan toe. Laat even aanfruiten en voeg 1 eetlepel verse citroensap en de witte wijn toe. Laat nu even inkoken.
  • Als het geheel tot de helft gereduceerd is (ingekookt) dan voeg je 2 eetlepels room aan de saus toe, het vruchtvlees van de passievrucht en daarna laat je het nogmaals even inkoken.
  • Zet nu het vuur laag en als de saus wat minder heet is geworden voeg je de roomboter (in kleine blokjes gesneden) toe. Even roeren en breng de saus vervolgens op smaak met wat citroenrasp, zout en peper.
  • Laat het mij dan weten!

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer saus recepten met bijvoorbeeld citroen? Kijk dan eens op deze pagina’s:

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

asperges met zalm en beurre blanc & citroen
Asperges met beurre blanc, lasagne bladeren en zalm

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte