+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

SAUS LOVER!

Deze fantastische saus kan je bij Restaurant M’eat bestellen in Den Bosch. Er staat namelijk een gerecht van The Lemon Kitchen op de menukaart! Iets waar ik super trots op ben. Beurre blanc is een van mijn favoriete sauzen die zo goed samen gaat met vis. Het is een Franse fris-romige saus met passievrucht en biologische citroen. Onlangs ben ik met de chefs van restaurant M’eat de keuken in gegaan om tot het perfecte recept te komen en die deel ik graag met jullie! Passievrucht beurre blanc is een saus wat je tijdens de feestdagen kan maken!

restaurant m'eat den Bosch www.thelemonkitchen.nl

Gerecht van The Lemon Kitchen bij restaurant m’eat Den Bosch 

Passievrucht beurre blanc

Beurre blanc is een klassieke Franse saus wat ik tijdens mijn Michelin restaurant stage WY Brussels voor het eerst heb geproefd. Een en al smaakexplosie! De saus is zacht, romig, fris en verslavend lekker! Zo kwam ik op het idee om hier een variant op te maken met biologische citroen en passievrucht. Benieuwd hoe je deze saus maakt? Zie hieronder het recept! 

Recept passievrucht beurre blanc

Bereidingstijd: 25 minuten | 4 personen

Ingrediënten

 • 1/2 biologische citroen
 • 1 sjalotje
 • grote teen knoflook
 • vruchtvlees van 2 passievruchten
 • 100 ml chardonnay of een andere witte wijn
 • 250 gram roomboter (gezouten) aanrader is Lurpak
 • 1 takje rozemarijn
 • 2 takjes tijm

Benodigdheden

 • Steelpannetje
 • Handrasp

Bereidingswijze passievrucht beurre blanc

 1. Als eerste snijd je de sjalot en de knoflook fijn. Zet een steelpannetje op middelhoog vuur en voeg hier een eetlepel olijfolie, fijngesneden sjalot en knoflook, rasp van 1/2 citroen, verse rozemarijn en tijm takjes aan toe. Laat even aanfruiten en voeg 1 eetlepel verse citroensap en de witte wijn toe. Laat nu even inkoken.
 2. Als het geheel tot de helft gereduceerd is (ingekookt) dan voeg je 2 eetlepels room aan de saus toe, het vruchtvlees van de passievrucht en daarna laat je het nogmaals even inkoken. 
 3. Zet nu het vuur laag en als de saus wat minder heet is geworden voeg je de roomboter (in kleine blokjes gesneden) toe. Even roeren en breng de saus vervolgens op smaak met wat citroenrasp, zout en peper.

Heb je de saus gemaakt of ben je zelfs langs geweest bij restaurant M’eat? Laat het mij dan weten!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder
Samenvatting
recipe image
Naam recept
Passievrucht beurre blanc
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This