Snelle doperwten risotto met gebakken rode mul

Snelle doperwten risotto met gebakken rode mul

Een gezonde en snelle doperwten risotto met gebakken rode mul heb ik speciaal gemaakt voor de prachtige magazine Vis Culinair die een paar weken geleden uit is gekomen. Het andere recept wat ik binnenkort met jullie zal delen heeft zelfs de cover gehaald!  Het idee van een knalgroene risotto zat al een tijdje in mijn hoofd en hij is ook nog eens superlekker! Wist je dat april de maand van de Rode Mul is?


Snelle doperwten risotto

Een recept wat ik gemaakt heb in samenwerking met een mooi visbureau! Want als grote visliefhebber deel ik maandelijks een nieuw vis recept. Deze doperwten risotto past super goed bij de bijzondere smaak van deze rode mul. De mul is een bijzonder soort uit de familie van de zeebarbelen. Die vooral voorkomt in het oosten van de Atlantische oceaan, de Middellandse Zee en de Zwarte Zee. Daarnaast heeft deze vis soort ook nog eens een prachtige rode kleur. Tijdens het bakken wordt de kleur wel iets minder intens, maar toch prachtig!

Smakelijk!

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
Snelle doperwten risotto met gebakken rode mul

Snelle doperwten risotto met gebakken rode mul

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Italiaanse recepten
Totale tijd 35 minuten
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Handrasp en/of zesteur
  • steelpan
  • Anti aanbak pan
INGREDIËNTEN
  • 4 rode mulfilets *verkrijgbaar bij de visboer of groothandel
  • 300 gram diepvries doperwten
  • 1 biologische citroen
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 0,5 liter groentebouillon (1 blokje)
  • 300 gram orzo/riso pasta
  • 2 knoflooktenen
  • 1 stuk Parmezaan (hoeveelheid naar smaak)
  • 2 sjalotjes
  • 1 glas witte wijn (Chardonnay)
  • 150 gram zeekraal
BEREIDING
  • Snijd als eerste de sjalotjes in dunne ringen en hak de knoflook fijn. Zet een anti aanbakpan op middelhoog vuur en voeg hier 2 eetlepels extra vergine olijfolie, sjalotjes, knoflook en de orzo/riso aan toe. Roer het geheel even.
  • Blus vervolgens af met een glas witte wijn, als het gaat inkoken voeg je +/- 0,5 liter groentebouillon toe (de orzo pasta moet net onder water staan) en laat het geheel even inkoken. Blijf wel roeren.
  • Zet een steelpan met water en een snufje zout op hoog vuur en voeg hier de diepvries doperwten aan toe. Kook ze 5 minuten tot ze gaar zijn en giet ze af. Voeg twee eetlepels extra vergine olijfolie en 1 eetlepel citroensap toe. Pureer ze met een staafmixer, tot je een gladde massa krijgt.
  • Als de orzo/riso na +/- 10 minuten bijna gaar is en het water zo goed als verdampt kan je de doperwtenpuree er rustig doorheen roeren. Voeg nog wat vers geraspte parmezaan naar smaak toe. Zo krijg je een smeuïge, snelle en gezonde risotto!
  • Bak als laatste de rode mul in een anti aanbak pan met boter of olijfolie.
  • Pak diepe borden en schep hier de snelle doperwten risotto in, leg er wat verse zeekraal op en als laatste de gebakken rode mul. Serveer met een schijfje citroen.
    Smakelijk!

Vis recepten

Ook zo gek op rode mul of andere vis recepten? Maak dan eens wrap met zalm, avocado en paprika!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op FacebookInstagram & Pinterest?


# Samenwerking met Nederlands Visbureau

3 reacties

  1. 5 sterren
    Ik zag hem al voorbij komen, ziet er weer heerlijk uit. Alleen die vis zou er niet bij moeten zijn, dus daar maak ik kip van. Dank! gr. Jeannet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte