+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Een gezonde en snelle doperwten risotto met gebakken rode mul heb ik speciaal gemaakt voor de prachtige magazine Vis Culinair die een paar weken geleden uit is gekomen. Het andere recept wat ik binnenkort met jullie zal delen heeft zelfs de cover gehaald!  Het idee van een knalgroene risotto zat al een tijdje in mijn hoofd en hij is ook nog eens superlekker! Wist je dat april de maand van de Rode Mul is?

Snelle doperwten risotto met gebakken rode mul 'The Lemon Kitchen

Snelle doperwten risotto met gebakken rode mul ‘The Lemon Kitchen

Snelle doperwten risotto met gebakken rode mul

Bereidingstijd:         35 minuten voor 4 personen 

Ingrediënten

  • 4 rode mulfilets *verkrijgbaar bij de visboer of groothandel
  • 300 gram diepvries doperwten
  • 1 biologische citroen
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 0,5 liter groentebouillon (1 blokje)
  • 300 gram orzo/riso pasta 
  • 2 knoflooktenen
  • 1 stuk Parmezaan (hoeveelheid naar smaak)
  • 2 sjalotjes
  • 1 glas witte wijn (Chardonnay)
  • 150 gram zeekraal

Benodigdheden

  • Handrasp en/of zesteur
  • Steelpan
  • Anti aanbak pan

Bereidingswijze snelle doperwten risotto met gebakken rode mul

  • Snijd als eerste de sjalotjes in dunne ringen en hak de knoflook fijn. Zet een anti aanbakpan op middelhoog vuur en voeg hier 2 eetlepels extra vergine olijfolie, sjalotjes, knoflook en de orzo/riso aan toe. Roer het geheel even.
  • Blus vervolgens af met een glas witte wijn, als het gaat inkoken voeg je  +/- 0,5 liter groentebouillon toe (de orzo pasta moet net onder water staan) en laat het geheel even inkoken. Blijf wel roeren.
  • Zet een steelpan met water en een snufje zout op hoog vuur en voeg hier de diepvries doperwten aan toe. Kook ze 5 minuten tot ze gaar zijn en giet ze af. Voeg twee eetlepels extra vergine olijfolie en 1 eetlepel citroensap toe. Pureer ze met een staafmixer, tot je een gladde massa krijgt.
  • Als de orzo/riso na +/- 10 minuten bijna gaar is en het water zo goed als verdampt kan je de doperwtenpuree er rustig doorheen roeren. Voeg nog wat vers geraspte parmezaan naar smaak toe. Zo krijg je een smeuïge, snelle en gezonde risotto!
  • Bak als laatste de rode mul in een anti aanbak pan met boter of olijfolie.
  • Pak diepe borden en schep hier de snelle doperwten risotto in, leg er wat verse zeekraal op en als laatste de gebakken rode mul. Serveer met een schijfje citroen.

Smakelijk!

Ook zo gek op rode mul of andere visrecepten? Maak dan eens wrap met zalm, avocado en paprika!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder
Samenvatting
recipe image
Naam recept
Snelle doperwten risotto met gebakken rode mul
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This