Als we vis eten dan ga ik altijd even naar de visboer om een mooi stukje uit te kiezen. Bij zeebaars denk je al snel aan een stukje vis met zilverkleurige huid. Deze keer heb ik ervoor gekozen om de huid eraf te laten. Jij kan er uiteraard voor kiezen dit er aan te laten. Zeebaars is een mooi stuk witvis wat ook erg populair is bij restaurants. Maar nu de horeca gesloten is maak ik er graag een thuis restaurant van. Zie hieronder het redelijk betaalbare zeebaars met pompoen recept.
Zeebaars is een stevige witvis met veel smaak. Als je het mij vraagt is dit de koningin van de witvissen. Stevig en heeft veel smaak, dit zou zo maar kunnen komen doordat ze vooral garnalen en makreel eten. Wist je dat volwassen zeebaarzen leven zowel in open zee als in kustgebieden en overgangsgebieden tussen zoet en zout water. In de zomer gaan ze soms zelfs de rivier op! De combinatie van zeebaars en stamppot van pompoen en knolselderij gaan erg goed samen met het zoete van deze groenten soorten. De reden dat ik voor zeekraal gekozen heb is dat het ziltige er goed bij past. Tip: koop je groenten en vis in het seizoen en houd zo de kosten lager.
Dit lekkere recept heb ik ontwikkeld in een “receptafette” van het Nederlands Visbureau. Zo werd ik samen met nog 4 anderen uitgedaagd om een mooi recept te maken voor €15. Nu kan zeebaars soms iets duurder zijn. Maar ik was voor de zeebaars (4 personen) €8,45 kwijt bij de visboer en de rest van de ingrediënten zijn betaalbaar. Mocht je de vis halen in de supermarkt dan kan je ook de aanbiedingen in de gaten houden, let er wel op dat je voor een keurmerk kiest. Ben jij nieuwsgierig naar de andere foodies? Kijk dan op mijn Instagram pagina en zie daar aan wie ik het stokje doorgeef.
Doe jij mee met de uitdaging om met vis voor €15,- voor 4 personen te koken?
Tag dan @thelemonkitchennl @visrecepten en gebruik de hashtag #receptafette. Heb je dit recept gemaakt? Laat dan een reactie achter onder dit bericht. Vind ik superleuk!
Ben jij net zoals ik helemaal gek op vis recepten met citroen, zoals deze zeebaars met stamppot?
Maak dan bijvoorbeeld eens:
#samenwerking met Nederlands Visbureau
6 reacties
Ziet er heerlijk uit en met vis heb je de thermapen wel nodig want gaat snel te ver waardoor het te droog wordt.
top!! wat goed dat dit voor die prijs kan
gaaf receptje, gaan we vanavond maken.
Hi, bij de ingrediënten staat knolselderij, maar in de bereiding heb je het over pastinaak. Kan allebei lekker zijn volgens mij, maar is een beetje verwarrend.
Hi Nelise, je hebt helemaal gelijk dit moet natuurlijk knolselderij zijn. Ik heb net voor het uitwerken van dit recept met pastinaak gekookt, dus bedankt voor je scherpe blik. Gelijk aangepast. Ga je het maken?
Dat ziet er lekker uit en fijn dat dit dus maar €15,- kost