Elk jaar kijk ik weer uit naar die perfect gebakken, krokante oliebollen met appel, rozijnen en een vleugje citroen. Voor mij is dit de ideale combinatie. Als je geen liefhebber bent van rozijnen, kan je ze ook prima weglaten. Ik vind vooral de krenten die aan de buitenkant zitten onweerstaanbaar lekker. Het vleugje citroen doet het goed bij het krokante en iets wat vette van de oliebollen. Alles draait in een goed recept om ‘balans’. In samenwerking met Anne directeur van Thermapen Nederland heb ik onlangs deze knapperds gemaakt. Zie hieronder ons ‘perfect gebakken’ oliebollen recept.
Er staan natuurlijk inmiddels al zo veel oliebollen recepten op het internet, maar om het deeg helemaal zelf te maken is niet alleen lekkerder, maar ook erg leuk. Oudjaarsdag draait tenslotte om samen genieten. Ik vind het zelf lekker om niet te grote oliebollen te maken, vaak zijn de kleinste het lekkerst omdat ze extra crunchy zijn. TIP: Belangrijk in dit recept vind ik de temperatuur van de olie, dit moet echt 180 graden zijn. Deze temperatuur is essentieel omdat de oliebollen dan minder olie opnemen en lekker krokant worden. Dus erg handig met een D.O.T of een Thermapen!
Elk jaar weer heeft oudjaar dag een speciaal gevoel. Kerst is net geweest en op deze dag wil ik het allerlekkerste eten én drinken. Wat betreft eten is het op deze dag vooral leuk om wat lekkerst te maken dat je samen kan delen. Daarom heb ik hier nog een paar lekkere nieuwjaars recepten, zoals deze oliebollen op een rijtje gezet:
Eén reactie
Leuk recept, dit gaan we maken, waar koop je gedroogde gist?