Limoncello tiramisu

Limoncello tiramisu

Dit fantastische toetje voor de feestdagen maak je een dag van te voren. Zo kunnen alle smaken van de zelfgemaakte limoncello en citroen goed intrekken in de lange vingers. Handig als het toetje al klaar is! Dit recept komt uit mijn kookboek en is een ideaal feest nagerecht. Ik krijg de afgelopen tijd dan ook geregeld berichtjes van mensen die de limoncello tiramisu serveren tijdens de feestdagen.

Limoncello tiramisu

Bij dit recept heb ik lange en grote vingers gebruikt. Ze zijn vooral bij speciaalzaken verkrijgbaar. Als je deze niet kan vinden, geen probleem. Je kan dit limoncello tiramisu recept ook prima maken met kleine lange vingers. 

Tip: gebruik een dunschiller om wat witte chocolade krullen over de tiramisu te verdelen. 

limoncello tiramisu
Limoncello tiramisu

Limoncello tiramisu

Gang Nagerecht, toetje
Keuken Italiaans
Trefwoord Limoncello, recepten met limoncello, tiramisu recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 4 personen
Auteur jadis
TOOLS
  • Handrasp
  • citruspers
  • Schaal
  • garde
  • spatel
  • plasticfolie
INGREDIËNTEN
  • 50 g ca. 3 eidooiers
  • 100 g poedersuiker
  • 500 g mascarpone
  • 1 biologische citroen zeste en ca 60 ml sap
  • 150 ml opgeklopte slagroom
  • 40 dunne lange vingers pak van 250 g of 20 grote lange vingers
  • 90 ml zelfgemaakte limoncello
  • optioneel: witte chocolade krullen
BEREIDING
  • Scheid de eidooiers van het eiwit (dit gebruik je niet). Mix de eidooiers met poedersuiker tot een geeloranje geheel wordt. Voeg de mascarpone voorzichtig toe en mix nogmaals tot het luchtig is geworden.
  • Voeg de citroenzesde (rasp) toe.
  • Klop de slagroom.
  • Gebruik een spatel om de slagroom en mascarpone voorzichtig te mengen.
  • Leg de helft van de lange vingers naast elkaar in de schaal. Meng de limoncello met het citroensap en giet twee derde hiervan over de lange vingers.
  • Schep met een spatel de helft van het mascarponemengsel op de lange vingers en zorg dat alles bedekt is.
  • Herhaal dit door de lange vingers op het mascarponemengsel te leggen. Schenk de overgebleven limoncello eroverheen. Schep de overgebleven mascarponemengsel hierover.
  • Bedek de tiramisu met plasticfolie en zet minimaal 2 uur (1 dag van te voren is echt aan te raden) in de koelkast om zowel in te trekken als op te stijven.
  • Erg lekker om er nog wat witte chocolade krullen overheen te strooien.

LIMONCELLO recepten

Het allerlekkerste en leukste is natuurlijk om dit recept te maken met je zelf gemaakte limoncello. Haal de beste (biologische) Siciliaanse citroenen bij Ekoplaza. Bekijk hier de limoncello video. Je kan het nu nog prima maken om volgend jaar ook van te kunnen genieten. Bewaar de limoncello in de vriezer. 

Ben je opzoek naar nog meer lekkers, zoals deze tiramisu met limoncello erin? Maak dan bijvoorbeeld eens:

11 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waardering recept




Limoncello Recept met biologische citroen
Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte