Naast de biologische citroen, staat tegenwoordig de limoncello ook centraal in mijn bedrijf. Je kan er zo veel mee en het zo makkelijk & leuk om zelf te maken. Het fijne aan limoncello is dat het zo veelzijdig is en je er letterlijk alle kanten mee op kan. In mijn kookboek staan ook 3 recepten (hartig & zoet) met zelfgemaakte limoncello. Natuurijk staat ook het biologische limoncello recept in mijn boek. Vorig jaar heb ik al superlekkere zomerse limoncello cupcakes gemaakt, deze keer meer een kerst variant! Zie hieronder het limoncello cupcakes met romige topping recept.
Het maken van cupcakes hoeft niet moeilijk te zijn, zolang je de stappen volgt en de juiste hoeveelheden aanhoud. Kan er weinig mis gaan. Wel vind ik het belangrijk om goede bakvormen te gebruiken, waarbij je zeker weet dat de cupcakes of andere gebakjes makkelijk uit de vorm komen. Daarom gebruik ik graag de bakvormen van Le Creuset, zoals deze mini tulbandjes. Deze cupcakes gaan súper goed samen met het de verfrissende en gezonde drankjes van Bongiorno!
Een bijzonder gezond en verrassend azijn drankje dat nog een echte start-up is in Nederland. Een trots en Italiaans familie product uit Modena. Waarbij vooral balsamico azijn gebruikt is met natuurlijke ingrediënten zoals citroen en gember. Vegan & biologisch! Perfecte match dus met The Lemon Kitchen.
Ben jij net zoals ik helemaal weg van zoete recepten met een frisse touch van biologische citroen. Zoals deze feestelijke limoncello cupcakes? Maak bijvoorbeeld eens:
#samenwerking met Bongiorno
6 reacties
Ziet er heerlijk uit heb het met mijn man gedeeld hij is gelukkig de kok in huis
En hier kan ik de D.O.T gebruiken, want de temperatuur via de knop is niet hetzelfde als in de oven heb ik gemerkt. Lijkt me een heerlijk frisse cupcake 🧁
Lijkt me heerlijk! En toptip mbt kerntemperatuur. Mijn oven komt niet goed op temperatuur dus baktijd is vaak gokken.
Ik wist niet wat de kerntemperatuur van cakejes hoort te zijn.
Ziet er weer héérlijk uit…!! Die ga ik maken met kerst.
Lekker gaan we maken
Oh hier ga ik gelijk even voor naar de winkel. Kan het ook met olie ipv boter in de cakejes??