40dunne lange vingerspak van 250 g of 20 grote lange vingers
90mlzelfgemaakte limoncello
optioneel: witte chocolade krullen
Instructions
Scheid de eidooiers van het eiwit (dit gebruik je niet). Mix de eidooiers met poedersuiker tot een geeloranje geheel wordt. Voeg de mascarpone voorzichtig toe en mix nogmaals tot het luchtig is geworden.
Voeg de citroenzesde (rasp) toe.
Klop de slagroom.
Gebruik een spatel om de slagroom en mascarpone voorzichtig te mengen.
Leg de helft van de lange vingers naast elkaar in de schaal. Meng de limoncello met het citroensap en giet twee derde hiervan over de lange vingers.
Schep met een spatel de helft van het mascarponemengsel op de lange vingers en zorg dat alles bedekt is.
Herhaal dit door de lange vingers op het mascarponemengsel te leggen. Schenk de overgebleven limoncello eroverheen. Schep de overgebleven mascarponemengsel hierover.
Bedek de tiramisu met plasticfolie en zet minimaal 2 uur (1 dag van te voren is echt aan te raden) in de koelkast om zowel in te trekken als op te stijven.
Erg lekker om er nog wat witte chocolade krullen overheen te strooien.